La II Cimera del Penyagolosa es consolida per la revitalització de l’economia de la Mancomunitat

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha inaugurat la II Cimera del Penyagolosa, que es consolida per la revitalització de l’economia de la Mancomunitat.

“La defensa del talent, l’emprenedoria a l’entorn rural i la col·laboració intermunicipal són ferramentes per a donar Impuls i treballar la igualtat de les poblacions”, ha explicat Ferrando.

En la cimera ha assistit el president de l’Associació d’Empresaris i Treballadors Autònoms de Penyagolosa (Aetap), Jorge Marín, el President de la Mancomunitat de Penyagolosa – Pobles del Nord, Santiago Agustina i l’alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcón, entre altres tècnics i responsables d’àrees.

L’acte ha continuat amb la presentació dels fons europeus Next Generation, on ha sigut Ferrando qui ha presentat el projecte als assistents i els ha mostrat aquelles oportunitats que tenen per a presentar les seues idees.

Seguidament, s’ha realitzat una taula rodona d’administracions locals, representada per l’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, Santiago Agustina, l’AODL de Vistabella del Maestrat i de Benafigos, Priscila Pauner, el director general de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, Diego Marín, el CEEI de Castelló, Luis Miguel Batalla i com a representant del Forum de la Nova Ruralitat, Artur Aparici. Aquesta taula ha estat moderada per Miguel Ángel Moliner, de la Universitat Jaume I.

Finalment, ha arribat el torn de la taula rodona de les empreses, amb la participació de Manuel Ahicart, de Construccions Manuel Ahicart, Sergio Ribes, de La Niuada, Elena Esteve, Tècnica de Creació d’Empreses Cedes Vall d’Alba, Eladi Roca, de la Cooperativa Sant Bartomeu d’Atzeneta, Olis Cuquello i Vicente Nebot de Secot, moderada per Vicent Tortosa de la Universitat Jaume I.

“Des de l’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló pensem que és necessari finançar els projectes que es presenten en aquests programes i acompanyar en el procés de creació o desenvolupament, perquè així lluitem contra el despoblament i ajudem a créixer econòmicament i socialment a les comarques de l’interior”, ha conclòs Ferrando.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: