La I Mediterranean Epic Gran Fons comptarà amb 2.500 participants i un ambaixador de luxe, Perico Delgado

El conseller d’Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha acompanyat Héctor de la Cagiga, responsable del CD Publicom Sport i organitzador de la primera edició de la Mediterranean Epic Gran Fons, en la presentació d’aquest esdeveniment en què també ha participat un símbol del ciclisme, i ambaixador i assessor tècnic de la prova, Perico Delgado.

En la presentació també han participat Tania Baños, diputada d’Esport de la Diputació de Castelló i Maria Araceli de Moya, alcaldessa d’Orpesa. La presentació també ha comptat amb l’assistència de responsables d’ajuntaments per on passaran els recorreguts i patrocinadors de l’esdeveniment.

El conseller ha agraït “el gran esforç realitzat per Héctor i tot el seu equip per a dur a terme aquest nou esdeveniment esportiu vinculat al ciclisme, que mereix tot el nostre reconeixement i suport, amb un disseny de traçats per carretera que ho tenen tot per als apassionats de la bici: de la costa passa directament a l’interior de Castelló, amb uns trams i uns desnivells acumulats espectaculars. Per això, no em va sorprendre res que les inscripcions s’esgotaren en qüestió d’hores”.

Marzà ha afegit: “A més, tindre com a ambaixador de la prova un referent del ciclisme com Perico Delgado corrobora que la Mediterranean Epic Gran Fons compta amb el millor assessorament tècnic possible i estic segur del fet que, més prompte que tard, aquesta cita es convertirà en un dels esdeveniments de gran fons cicloturista de referència. Temps al temps”.

El responsable d’Esport de la Generalitat ha destacat també que “aquest esdeveniment del cicloturisme valencià reuneix tots els elements que caracteritzen la marca de la Generalitat ‘Comunitat de l’Esport’ i celebracions esportives com la Mediterranean Epic Gran Fons donen sentit i demostren que l’esport viu ací, en les 19 poblacions per on passaran els 2.500 participants. Serà una cita que atraurà visitants i promocionarà els nostres paratges, en un concepte de prova que permet visibilitzar l’enorme riquesa de patrimoni natural que ens ofereixen les comarques de Castelló”.

Per la seua banda, el responsable de l’organització de la I Mediterranean Epic Gran Fons, Héctor la Gagiga, ha explicat que “tot açò és possible gràcies al suport de totes les institucions i els patrocinadors. Escrivim la primera pàgina d’aquest esdeveniment amb moltíssima il·lusió i amb la voluntat que els participants se enten còmodes i ben atesos per l’organització amb punts d’avituallament, tràfic controlat i sense cap necessitat de neutralitzacions. Sempre pendents del fet que l’objectiu siga que aquests 2.500 homes i dones, sobretot, en gaudisquen. Els hem preparat un bon assortiment d’ascensions que enamoren i segur que les vistes que descobriran els quedaran gravades per a sempre”.

Característiques i detalls dels recorreguts

El dissabte 2 d’octubre se celebra la Fira del Corredor i l’entrega de dorsals i el diumenge 3 d’octubre es realitzaran les proves del Gran Fons i Mig Fons.

El Gran Fons, amb eixida i arribada a Orpesa i amb un desnivell acumulat de 3.700 metres, es disputarà per un recorregut de 208 km jalonat per sis ports de muntanya: Cabanes (365 m), la Serratella (848), Tírig-Catí (682 m), Culla (1.050), Coll del Vidre (1.064) i l’Alt de Xodos (1.099 m).

L’eixida tindrà lloc a les 7.30 hores del matí des de l’avinguda de Barcelona d’Orpesa, al complex turístic de Marina d’Or. Els i les participants en la prova recorreran els termes municipals de Cabanes, la Vall d’Alba, la Barona, les Useres, Atzeneta, Xodos, Benafigos, Culla, Benassal, Catí, Tírig, Albocàsser, la Serratella, la Torre d’en Doménec i tornaran a passar per Cabanes en el seu camí cap a la meta, que també estarà situada en l’avinguda de Barcelona d’Orpesa.

La prova de Mig Fons, amb un desnivell acumulat de 1.800 m i 112 km de distància, consta d’un recorregut jalonat per tres ports de muntanya, perquè als ja esmentats de Cabanes i la Serratella se suma el port de la Bandereta (783 m) situat a 42 km de la meta.

El Mig Fons, amb la mateixa eixida i arribada que el Gran Fons, arrancarà a les 8.00 hores i passarà per Cabanes, la Vall d’Alba, Benlloc, Sierra Engalcerán, els Rosildos, la Serratella, la Torre d’en Doménec, i de nou per Cabanes en el seu camí de volta cap a la meta d’Orpesa.

Tots els detalls de la I Mediterranean Epic Gran Fons es poden consultar en la web d’aquest esdeveniment esportiu (https://granfondo.mediterraneanepic.com/).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: