La Generalitat Valenciana reprèn les obres del túnel de Serra Grossa del TRAM d’Alacant

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat la represa de les obres del túnel de la Serra Grossa del TRAM d’Alacant juntament amb la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. Aquestes obres, per la finalització de les quals es destinaran 9 milions d’euros, es trobaven paralitzades des del 2013.

En aquest sentit, Puig ha celebrat que, després de quatre anys d’abandonament per falta de previsió de l’anterior Govern, finalment Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha reprès aquestes obres “essencials per millorar tota la mobilitat a l’àrea metropolitana de la ciutat d’Alacant” i els accessos fins a Benidorm i fins a Dénia.

Actualment, queda per executar aproximadament un 30% de les obres del túnel ja que cal instal·lar la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavaments electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).

Les obres, amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros, es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre del 2013. Fins hui s’han executat 21 milions d’euros i queden pendents més de 9 milions d’euros. El termini d’execució s’ha establit en un termini aproximat d’un any, per la qual cosa a la fi del 2018 el túnel estaria en servei.

Aquest nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.466 metres.

Més seguretat i regularitat en el servei

Els treballs represos per FGV permetran completar el túnel ferroviari en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de la Vila Joiosa, sota el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta.

Amb l’execució d’aquesta obra, es millora la seguretat en el tram i ofereix més flexibilitat en l’explotació de la xarxa TRAM. Aquest tram constitueix actualment un important coll de botella que afecta a tota la xarxa i condiciona la regularitat en el servei.

El túnel de Serra Grossa substituirà a la infraestructura actual que passa pel front litoral. Consisteix en una via única que utilitza diversos túnels curts per salvar les edificacions i vials de Finca Adoc. Aquest nou tram podrà ser utilitzat per les línies del TRAM d´Alacant que parteixen de Luceros en direcció a Platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).

Aquestes instal·lacions inacabades formen part del conjunt d’actius que ha passat a gestionar FGV com a part de l’acord aconseguit amb el EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat), que establia la cessió de totes les infraestructures ferroviàries i tranviàries autonòmiques a l’empresa pública.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: