La Generalitat Valenciana posa en servei els nous ascensors de l’estació de Benimaclet de Metrovalencia

La Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), ha posat en servei els tres ascensors de l’estació de Benimaclet de Metrovalència, després de concloure els treballs de millora i renovació d’aquests elevadors.

A més, l’empresa pública ha intervingut també als fossats dels elevadors amb la finalitat de completar el seu segellat i impermeabilització amb un material compost de resina epòxica bicomponent, de baixa viscositat, que segella de forma permanent les possibles esquerdes i restaura la integritat estructural, per evitar noves filtracions d’aigua.

Els nous ascensors han estat dissenyats segons la norma UNE-EN 81-70 sobre accessibilitat en aquest tipus d’equipaments. Per la seva banda, FGV ha desenvolupat un model propi, consensuat a la Comissió d’Accessibilitat en què participa CERMI-CV i altres associacions, que millora les condicions d’accessibilitat establertes per a aquests equips.

Aquests equipaments incorporen portes de vidre transparent, botoneres a alçada accessible amb braille i macrocaràcters, bucles inductius a l’intèrfon, dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual, i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

Programa de renovació i manteniment

Aquestes actuacions estan incloses al contracte de manteniment i conservació d’aquests equips, que tenen com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de Metrovalencia. A més, també s’inclou el canvi dels equips més obsolets per altres de més capacitat, fins a 10 persones per ascensor, com és el cas de Benimaclet.

La millora de les condicions d‟accessibilitat dels ascensors és un dels objectius principals que ha establert FGV per millorar el servei que presta i donar resposta a les necessitats d‟autonomia de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a finals del 2018. Aquests treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a perllongar la vida útil d’aquests equips en perfectes condicions. Aquestes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, a fi de restablir les prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques on està previst actuar en sis anys és de 48.

Pel que fa als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, com és el cas de Benimaclet, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no només en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat.

El nombre dascensors inclosos en aquest programa és de 17 al llarg de la vigència del contracte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: