La Generalitat Valenciana invita a diferents institucions valencianes a fer seua la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han presentat la campanya de promoció del valencià de la Generalitat ‘Sempre teua. La teua llengua’ a diverses administracions i institucions valencianes.

El motiu d’aquesta trobada és apropar la campanya a diferents administracions i institucions i invitar-los que la facen seua, amb l’objectiu de potenciar la transversalitat del missatge i generar la col·laboració interinstitucional. Entre el centenar d’assistents hi ha hagut representants d’ajuntaments amb oficines de promoció lingüística, d’universitats públiques valencianes, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de diputacions.

En la presentació s’ha explicat “la importància del paper de les administracions i institucions locals i comarcals en aquesta campanya, que son una peça fonamental per a la difusió arreu del territori valencià. És molt important que senten la campanya com a seua”.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha dit que “una bona manera de fer ús de les ajudes de Política Lingüística és amplificar aquesta campanya en cadascun dels pobles d’arreu del territori valencià. Es poden portar a terme accions com intervencions en parets o façanes del municipi, per posar-ne algun exemple”.

També s’ha informat les administracions que, en breu, es comunicarà quines són les rutes que seguirà el bus de la llengua. Cal recordar que aquest bus recorrerà les poblacions valencianes amb tallers per als més menuts i els joves, així com informació de promoció lingüística per a la ciutadania. A més, esdevindrà també un espai de difusió d’activitats culturals d’àmbit local.

‘Sempre teua. La teua llengua’

Per a dissenyar ‘Sempre teua. La teua llengua’ s’han tingut en compte les conclusions que es deriven de l’última enquesta sobre ús del valencià feta per la Generalitat l’any 2015, en la qual s’explicitava que el 85 % de la població valenciana diu que el valencià s’hauria d’usar igual o més que en l’actualitat. Així mateix, es concloïa que l’ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes.

‘Sempre teua. La teua llengua’ disposa d’un web propi, on es pot descarregar tot el material i es pot veure l’espot. En aquest espai s’anirà informant de les noves activitats que es generaran entorn de la promoció de la nostra llengua. A més, també té un compte de twitter <@sempreteua>.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d