La Generalitat Valenciana inverteix 830.000 euros per millorar la seguretat viària, vianants i ciclista de l’accés nord a Sueca per la CV-500

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit 830.000 euros en millorar la seguretat viària, vianants i ciclista a l’entorn nord a Sueca per la CV-500, segons ha informat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, en la presentació de les actuacions que la Generalitat ha realitzat en matèria de seguretat viària al terme municipal de la capital de la Ribera Baixa.

Com ha explicat la directora general, amb la construcció d‟una rotonda, la regulació d‟accessos i la continuïtat de l‟itinerari ciclopeatonal “s’ha proporcionat a aquest tram de la carretera CV-500 un caràcter urbà que millora les condicions de seguretat i accessibilitat dels vianants i la resta d’usuaris de la via”.

En la seva intervenció, Roser Obrer, que ha estat acompanyada per l’alcalde de la localitat, Dimas Vázquez, ha recordat que per a la Generalitat, “constitueixen un aspecte fonamental en la gestió de les infraestructures públiques les actuacions de millora de la seguretat viària i de accessibilitat de vianants i ciclista i són especialment rellevants en els entorns urbans, en què han de conviure en les mateixes condicions de seguretat tant els fluxos motoritzats com els no motoritzats”.

En aquest sentit, ha destacat que aquesta actuació s’emmarca en els objectius prioritaris que té la Generalitat en matèria de mobilitat: millorar la seguretat viària dels vianants, integrar i millorar els entorns urbans i fomentar la mobilitat sostenible. Així mateix, Roser Obrer ha ressaltat que també s’ha incrementat l’accessibilitat al transport públic amb l’adequació de la parada d’autobús.

A més, la directora general ha afegit que en adequar els itineraris per a vehicles no motoritzats i per a vianants d’aquest entorn i fomentar una mobilitat sostenible, estem atenent les necessitats mediambientals pròpies dels nostres temps, alhora que donem una opció de transport més ecològica, accessible i sana al vehicle privat i hem creat una zona per a l’oci i l’esport que pot ser més atractiu per al turisme i el desenvolupament sostenible”.

La CV-500 és una carretera autonòmica que uneix les poblacions de Sueca i de València. Al llarg del traçat, aquesta carretera presenta múltiples accessos directes, connectant camins rurals que serveixen d’accés a les parcel·les de l’entorn.

L’actuació ha consistit en l’execució d’una rotonda de 27 metres de diàmetre al PK 27+800 de la carretera CV-500. Aquesta nova rotonda facilita el moviment dels vehicles a la intersecció, en permetre que es realitzin d’una forma segura, ja que funciona com a element regulador de la velocitat dels vehicles a l’entrada al nucli urbà i evita les dificultats en el trànsit de la maquinària agrícola, especialment, en època de sega.

Amb l’execució de la nova rotonda s’ha tancat l’accés directe a la CV-500 des del camí agrícola paral·lel a la mateixa i s’ha donat un nou accés des del camí del Saladar. Aquest accés s’ha dissenyat i consensuat amb el Consell Agrari i s’ha evitat qualsevol dificultat per al trànsit de la maquinària.

També s’ha donat continuïtat a l’itinerari ciclopeatonal procedent de la zona urbana de Sueca i que discorre paral·lel a la CV-500, millorant la seguretat de la cruïlla ciclista i de vianants en l’accés a les diferents instal·lacions esportives; s’ha condicionat la parada d’autobús, millorant les condicions d’accessibilitat i mobilitat i s’ha reduït l’amplada dels carrils de la CV-500 cap a l’interior de Sueca mitjançant la materialització d’un separador central longitudinal per tal de moderar la velocitat dels vehicles i impedir els girs a esquerres en aquest tram, amb la conseqüent millora de la seguretat viària.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: