La Generalitat Valenciana atorga ajuts a 98 municipis petits per millorar l’accessibilitat dels seus edificis públics

La Generalitat ha concedit ajuts a un total de 98 municipis de la Comunitat Valenciana amb menys de 50.000 habitants perquè realitzin obres destinades a millorar l’accessibilitat dels seus edificis públics, tal com ha anunciat el director general d’Administració Local, Toni Such, després de presidir la Comissió de Seguiment del programa.

Localitats com Casas Bajas, a la província de València, i Portell de Morella i Vistabella del Maestrat, a la de Castelló, aconsegueixen el límit de subvenció possible, 150.000 euros.

Tot seguit, se situa Rossell, amb 149.000 euros, que destinarà a millorar l’accessibilitat a la piscina municipal; Benissuera, amb 148.000 euros, per adequar el bar municipal; Andilla, amb 134.000 euros, o Pinet, amb 100.000 euros, que invertiran en obres a casa consistorial, o l’Énova, amb 91.000 euros per millorar l’accessibilitat de l’asil.

Aquests ajuts, gestionats per la Direcció General dAdministració Local, permeten eliminar barreres arquitectòniques dedificis públics, per tal de fer-los accessibles a persones grans, així com amb discapacitat o diversitat funcional.

“Amb aquesta iniciativa des del Consell pretenem que els qui tenen dificultats per entrar i moure’s per edificis municipals no en tinguin, eliminant per això les barreres arquitectòniques. L?objectiu és que totes les persones puguin tenir accés als mateixos serveis públics i amb la mateixa qualitat”, ha apuntat Toni Such.

“Som conscients de les limitacions pressupostàries i financeres d´aquells municipis més petits, per això volem donar-los suport per dur a terme aquestes actuacions, perquè la gent que fa l´esforç de viure en una localitat petita no hagi d´enfrontar-se a més dificultats”, ha assenyalat Toni Such.

Per províncies, els ajuts rebuts pels municipis de València pugen a 2,9 milions, els de la província de Castelló a 1,45 milions i els Alacant a 0,66 milions.

800 projectes realitzats

“Aquest programa, en marxa des del 2018, està tenint una gran acollida en els seus sis anys de vigència i ha permès finançar fins ara més de 800 projectes d’accessibilitat”, ha assenyalat el director general d’Administració Local.

Cal destacar que l’import global dels ajuts ha augmentat un 25% respecte a la convocatòria de 2021, a més d’haver incrementat el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció.

“Intentem ajudar les localitats més petites” i, per això, l’ordre d’ajudes estableix que els municipis amb un pressupost de fins a un milió d’euros poden optar a una subvenció que cobreix fins al 100% del cost del projecte, ha explicat Toni Such.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: