La Generalitat treu a licitació els serveis públics de transport per carretera CV-008 Alt Palància/Sagunt/València i CV-112 Xàtiva Nord

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació dos nous serveis de transport públic de viatgers per carretera, el CV-008 que cobreix la ruta Alt Palància/Sagunt/València i el CV-112, Xàtiva Nord.

Com ha assenyalat el conseller Arcadi Espanya, “aquests nous serveis de transport atendran les necessitats de mobilitat d´un total de 77 municipis que agrupen una població de 980.000 de persones i suposen importants millores en l´oferta de connexions als principals serveis bàsics, amb uns elevats estàndards de qualitat”.

Per al conseller, “la licitació d’aquests serveis implica un pas més en la reordenació de la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera i dóna continuïtat a les tres concessions ja licitades”. En aquest snetido ha afegit que la resta dels serveis que conformen la nova xarxa continuaran licitant-se durant aquest any.

Així, ha apuntat Arcadi España, “aquesta reordenació persegueix millorar la qualitat del servei públic, incrementar l’accessibilitat al sistema de transport públic regional i potenciar la complementarietat entre els diferents modes de transport per donar una resposta més eficaç a les necessitats de mobilitat de la població”.

El funcionament dels dos serveis requerirà en principi una aportació anual per part de la Conselleria de prop de 986.000 euros per equilibrar el cost de la prestació.

CV-008 Alt Palància – Sagunt/València

El contracte de servei públic CV-008 Alt Palància – Sagunt/València, es desenvolupa per les comarques de l’Alt Palància, el Camp de Morvedre i l’Alt Millars, per connectar tots els municipis d’interior d’aquest àmbit amb les ciutats de Segorbe, Sagunt i València a través de set línies.

El nou servei públic atendrà una població de 910.000 habitants pertanyents a 49 municipis: Algimia d’Almonacid, Almedíjar, Altura, Azuébar, Barraques, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, , Pina de Montalgrao, Pobla d’Arenós, Sacanyet, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Toràs, El Toro, Vall d’Almonesir, Villanueva de Viver, Viver, Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palància, Algimia d’Alfara, Benavites, Benifairó de les Valls, Estivella, Faura, Gilet, Petrès, Quart de les Valls, Quartell, Segart, Torres Torres, Font la Reina, Montan, Montanejos, Canet d’En Berenguer, Sagunt i València.

La concessió tindrà amb una dotació mínima de set autobusos que, conjuntament, faran prop de 550.000 quilòmetres comercials i més de 11.000 expedicions a l’any, cosa que equival a una mitjana de 30 expedicions diàries.

El nou contracte augmentarà l’oferta actual i millorarà les comunicacions de la comarca en transport públic, tant les internes com les relacions amb Sagunt i València en potenciar la intermodalitat amb el ferrocarril. A més, facilitarà l’accés als serveis bàsics com ara l’Hospital de Sagunt, l’autobús urbà de Sagunt i València; les estacions de Renfe i l’estació d’autobusos de València; les Universitats de València i la xarxa de Metrovalència.

CV-112 Xàtiva Nord

El contracte de servei públic CV-112 Xàtiva Nord connectarà a una població de 74.000 habitants de 28 municipis de les comarques de la Canal de Navarrés, La Costera i la Ribera Alta amb la ciutat de Xàtiva.

Els municipis que tindran aquest nou servei de transport seran Alcàntera de Xúquer, Anna, Antella, Barxeta, Beneixida, Bicorp, Bolbaite, Càrcer, Chella, Cotes, Enguera, l’Ènova, Estubeny, Gavarda, Llocnou d’En Fenollet, Manuel, Navarrés, Novetlè, Pobla Llarga, Quesa, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Vallès, Castelló i Xàtiva.

El servei comptarà amb un mínim de sis autobusos, que faran prop de 222.000 quilòmetres anuals i més de 8.750 expedicions a l’any, una mitjana de 24 diàries, entre les sis línies que el formen.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: