La Generalitat treu a informació pública el Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt adaptat al desenvolupament de la gigafactoria de bateries

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a informació pública el Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt amb les modificacions introduïdes per adaptar-lo al desenvolupament de la futura gigafactoria de bateries del Grup Volkswagen, subjecta a l’aprovació del PERTE del Vehicle Elèctric i Connectat.

La societat Espais Econòmics Empresarials, S.L., com a agent urbanitzador del Pla Especial de l’Àrea Logística de Sagunt, ha estat l’encarregada de fer l’adaptació del Pla Especial a les noves circumstàncies derivada de la instal·lació de la gigafactoria de bateries.

Dins dels estudis del sector logístic i de competitivitat econòmica de la Comunitat Valenciana, el node de Sagunt és una de les peces clau per la seva posició estratègica al punt de confluència del Corredor Mediterrani (autovies A-7, AP-7 i ferrocarril València -Barcelona), el Corredor Cantàbric-Mediterrani (autovia A-23 i ferrocarril Saragossa-Sagunt) i les rutes marítimes a través dels Ports de Sagunt i de València.

Amb aquesta actuació, la Generalitat pretén resoldre eficaçment les necessitats d‟accessibilitat, transport, gestió i distribució de mercaderies d‟aquest node logístic, que impulsi la inversió empresarial i sigui un referent en el foment d‟una activitat multimodal al servei de la cadena de subministrament.

Com que és una actuació amb un gran impacte transformador, des de la Conselleria es considera que l’ordenació proposada i l’organització d’usos del sòl s’implantaran amb criteris d’integració paisatgística en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos a l’Agenda 2030 de l’ONU. Els ODS no només afecten noves maneres d’organització empresarial, sinó que s’inicia amb propostes d’ordenació espacial que desenvolupin dissenys en què s’integrin les mesures correctores necessàries que inclouen estratègies de compensació de la petjada de carboni entre d’altres.

Dins l’Àrea d’Oportunitat Logística de Sagunt es considera que aquesta Àrea Logística de Sagunt completa el desenvolupament actual del Parc Sagunt I, i materialitza un desenvolupament estratègic, no només per a la Comunitat Valenciana, sinó per al conjunt d’Espanya en relació amb els mercats globals i el desenvolupament socioeconòmic del país i la conca mediterrània.

Tota la documentació (Pla Especial, Estudi Ambiental i Territorial Estratègic i la resta de documents complementaris) es troba disponible per un període de 20 dies hàbils a la pàgina web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat,

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: