La Generalitat trasllada als ajuntaments un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica sobre la situació actual del Pativel

La Generalitat ha traslladat als ajuntaments de la costa de la Comunitat Valenciana “un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica” sobre la situació actual de l’Pativel, segons ha explicat aquest dilluns el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

Així, el titular de Política Territorial ha insistit que els veïns i veïnes dels municipis de litoral valencià afectats pel Pativel “han de romandre tranquils davant possibles interessos de tercers en aquestes àrees”.

“Per això -ha continuat el conseller-, des de la Conselleria es va a remetre una nota explicativa perquè les corporacions municipals disposin d’informació actualitzada sobre el Pativel”, després de la sentència de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de l’11 de febrer.

“El Pativel és un instrument de protecció i ordenació del nostre litoral fonamental”, ha reflexionat Espanya, que ha recordat que la sentència de tribunal “no entra en el fons de el Pla sinó que aborda només qüestions formals i, per això, es va a recórrer en cassació “.

Segons el conseller, “el Pla i tota la normativa que comprèn segueixen en vigor i les nostres platges i litoral estan protegits perquè la sentència no és ferma, i no ho serà fins que el tribunal no es pronunciï sobre el nostre recurs”.

“La protecció i l’ordenació són la base de l’Pativel ja que, amb ell, es protegeix el nostre litoral, les nostres platges i costes, i es preserva el nostre patrimoni cultural i econòmic”, ha afirmat Arcadi Espanya. “Amb la cura d’aquests llocs es fomenta la nostra cultura i es potencia la creació d’ocupació de qualitat”.

“A més, respecte a l’ordenació del territori, el Pativel permet que determinades activitats a la costa es facin sota un règim transitori, de manera que es reforça i garanteix un espai de convivència i natura a les nostres costes”, ha conclòs el conseller.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: