La Generalitat se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema ‘Mou-te amb Impacti Zero’

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la necessitat de “aconseguir una ‘Mobilitat sostenible, saludable i segura’, el tema triat per la Comissió Europea per a la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’inicia el dijous 16 de setembre i finalitza el dimecres 22, data en què se celebra el Dia Europeu Sense Cotxes, i que serà gratuït viatjar en el Tram de Castelló, Metrovalencia, MetroBus i Tram d’Alacant.

En la presentació del programa d’actes de la Conselleria amb motiu de la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat, el conseller, que ha estat acompanyat per la directora general de Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha indicat que la Generalitat s’ha sumat un any més a aquesta campanya amb el lema general ‘Mou-et amb Impacti Zero’.

“Es tracta – ha apuntat- de convergir cap a l’impacte zero no sols pel medi ambient, que ja reclama una postura ferma per a evitar les catastròfiques conseqüències del canvi climàtic, sinó també per a la nostra salut”.

En aquest sentit, Arcadi España ha afegit que la campanya d’enguany, que se sintetitza en l’eslògan ‘Per la teva salut, mou-te de manera sostenible’, “reflecteix que les autoritats europees volen posar el focus en la salut, perquè a més de l’exercici que suposa desplaçar-se de manera sostenible, en contaminar menys cuidem del planeta i ens cuidem a nosaltres”.

A més, durant la Setmana Europea de la Mobilitat tindrà lloc la presentació de la versió preliminar del Pla de Mobilitat Metropolità (PMoMe) d’Alacant-Elx, així com el lliurament de Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana i s’iniciaran les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’. que enguany s’organitzen amb el lema “Canta al Só de la Mobilitat Sostenible!” per a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

També la Generalitat, a través d’FGV, serà present en la Fira de la Mobilitat de la Plaça de l’Ajuntament de València (València Mobility Weekend- VMW 2021), organitzada pel consistori municipal.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: