La Generalitat rep el reconeixement del X Premi Europeu de Vies Verdes

La tasca que està realitzant la Conselleria de Política Territorial, Obres Púbiques i Mobilitat a la Via Verda d’Ojos Negros al seu pas per la Comunitat Valenciana ha estat reconeguda a la X edició de el Premi Europeu de Vies Verdes, que s’ha celebrat a València.

En l’acte de lliurament dels premis de l’Associació Europea de Vies Verdes, el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, ha destacat el punt d’unió que representen les vies verdes a l’ “unir naturalesa, mobilitat sostenible i esperit europeu”.

Així mateix, després d’agrair el reconeixement, ha assenyalat que “en col·laboració amb la Fundació de Ferrocarrils Espanyols avancem en la protecció i posada en valor de les vies verdes del nostre territori potenciant el benestar, el turisme i el respecte pel medi ambient”.

El Premi Europeu de Vies Verdes és un guardó biennal que reconeix projectes i bones pràctiques de Vies Verdes destacats per la seva excel·lència. En aquest context, València també ha acollit la Jornada Internacional de Vies Verdes organitzada per la Consell, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i l’Associació Europea de Vies Verdes, amb el suport de la Càtedra Transport i Societat de la UPV. La cita de València ha conclòs amb una visita tècnica amb bicicleta a la Via Verda d’Ulls Negres.

A la Comunitat Valenciana hi ha onze Vies Verdes que sumen al voltant dels 170 km, condicionades per les diferents administracions. D’aquestes, la Conselleria gestiona la d’Ojos Negros; la de la Mar, a Orpesa-Benicàssim; la Via Xurra, la de Llíria, i la de Torrevella.

Per la seva banda, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols exerceix des de 1993 les funcions de coordinació, dinamització i promoció de el Programa de Vies Verdes.

Informació i Foto Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: