La Generalitat ha reobert al trànsit rodat el carrer Alacant, tallada per obres des del passat 12 de juliol amb motiu dels treballs realitzats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a condicionar el traçat en subterrani de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

El motiu del tancament ha estat la instal·lació del sistema de ventilació de la futura estació d’Alacant. Amb la finalitat d’informar i garantir la mobilitat en la zona, l’empresa pública, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, va senyalitzar els punts afectats, en els quals s’indicaven els itineraris alternatius establerts.

D’altra banda, el dissabte també es reobre l’accés al carrer Bailèn, des de la part superior de la Gran Via Ramón y Cajal, que han servit per a avançar en el condicionament del canó per als vianants de connexió entre les estacions d’Alacant i Bailèn.

En concret, es tracta del ramal corb de la part superior de la Gran Via Ramón y Cajal que dóna accés al carrer Bailèn i l’Estació del Nord, per la qual cosa no ha afectat el trànsit del pas inferior de la pròpia Gran Via ni a la part del carrer Bailèn que dóna accés a l’estació de Joaquín Sorolla d’Adif, que ha estat operativa durant les obres.

Aquests treballs formen part de les actuacions del condicionament del tram subterrani d’aquesta nova línia, pressupostat en més de 25 milions d’euros, que inclou l’execució de drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que afecten acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques, ascensors, etcètera.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de més de cinc quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana.