La Generalitat remodelarà l’estació de Rafelbunyol de Metrovalencia per a dotar-la de nous accessos i línies de validació

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), remodelarà l’estació de Rafelbunyol per a dotar-la de nous accessos i línies de validació, dins d’un pla d’actuacions en 32 estacions de superfície de Metrovalencia i 12 de l’TRAM d’Alacant .

La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, s’ha reunit amb l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, per explicar-li els detalls de el projecte, que recull la demolició i clausura tots els accessos actuals, de manera que a l’estació només s’accedirà pel vestíbul.

Menguzzato ha declarat que “amb aquest tipus d’actuacions, FGV té l’objectiu de millorar la seguretat del pas de vianants entre andanes, potenciar l’accessibilitat de les persones usuàries i, al seu torn, disminuir els índexs de frau, gràcies a la instal·lació de noves línies de validació “.

A més, ha destacat que “després de consensuar amb l’Ajuntament el projecte, FGV estarà en disposició d’iniciar els tràmits per licitar l’obra i iniciar els tràmits administratius per condicionar els accessos i l’entorn de l’estació”.

Per la seva banda, l’alcalde de la localitat ha assegurat que “volem oferir als nostres veïns i veïnes les millors instal·lacions i serveis” i que aquest projecte consensuat amb FGV “suposarà una gran millora de l’accessibilitat i seguretat gràcies a la rehabilitació i renovació completa de l’estació “. Segons la seva opinió, es tracta d ‘ “un ambiciós projecte de millora de el qual no podem estar més orgullosos”.

actuacions concretes

L’estació tindrà una tanca perimetral amb tanca metàl·lica ancorada a murs existents o col·locada sobre mur de formigó armat de nova execució. A més, es projecten escales i rampes d’accés a l’edifici de l’estació i un nou pas entre andanes al costat de les toperes.

Els nous accessos comptaran amb passos flaps estàndard i per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), cancel·ladores, intèrfons, càmeres de seguretat, enllumenats normals i d’emergència, alarmes, detector d’incendis i altres elements que componen l’equipament de les noves estacions .

Actuació a València i Alacant

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un pla global de FGV d’actuacions en diferents estacions en superfície. Des d’aquesta manera, a Alacant els treballs es desenvoluparan en Goteta-CC Plaza Mar 2, Hospital la Vila, CC La Marina-Finestrat, Benidorm Intermodal, Garganes, Altea, Calp, Teulada, Gata de Gorgos, la Illeta, Lucentum i la Vila Joiosa.

Les estacions de la xarxa de Metrovalencia en què s’ha plantejat un nou accés són, a més de Rafelbunyol, les de Picanya, Torrent, Sant Isidre, Burjassot, Cantereria, Burjassot-Godella, Paterna, Campament, Godella, Montcada, Rocafort, Massarrojos , Meliana, Massamagrell, Almàssera, Foios, Museros, Albalat dels Sorells, la Pobla de Farnals, la Canyada, l’Eliana, Llíria, Benaguasil 1 i 2, Picassent, Carlet, Alginet, l’Alcúdia, Alberic i Castelló de la Ribera.

FGV ha plantejat aquestes actuacions després de la realització de nous accessos a estacions com Empalme, Marítim-Serradora i Paiporta, que van implicar la realització d’obres de nous accessos i la instal·lació d’equips de validació.

Amb aquest tipus d’actuacions l’empresa pública ha aconseguit l’objectiu plantejat de disminuir els índexs de frau, així com controlar els transbords i millorar la seguretat del pas de vianants entre andanes.

A l’igual que en intervencions ja realitzades, els nous accessos seran controlats mitjançant equipaments de peatge, en concret equips de validació, que impediran l’accés a les estacions a aquelles persones desproveïdes de el corresponent títol de transport vàlid per viatjar.

Ús de metodologia BIM

Els projectes es realitzen emprant el sistema BIM (Building Information Modeling) que FGV ja s’empra en l’elaboració de nous projectes com en els relatius a la futura Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret). Es tracta d’una metodologia de treball col·laborativa per a la creació i gestió d’un projecte de construcció, que permet centralitzar tota la informació de el projecte en un model d’informació digital.

BIM suposa l’evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla, ja que incorpora informació geomètrica (3D), de temps (4D), de costos (5D), ambiental (6D) i de manteniment (7D). L’ús de BIM va més enllà de les fases de disseny, abastant l’execució de el projecte i estenent al llarg de el cicle de vida de l’edifici, permetent la gestió de la mateixa i reduint els costos d’operació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: