La Generalitat remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet de Metrovalència per dotar-la de nous accessos i línies de validació

La Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet per dotar-la de nous accessos i línies de validació. Aquest projecte forma part del pla d’actuacions previst a 32 estacions de superfície de Metrovalència i 12 del TRAM d’Alacant.

La directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, s’ha reunit avui amb l’alcaldessa de Carlet, Lola Navarro, per explicar-li els detalls del projecte, que recull la millora de les condicions d’accessibilitat a l’edifici, el tancament i la instal·lació d’una línia de validació per a les persones usuàries.

“Un cop presentat el projecte a l’ajuntament, FGV estarà en disposició d’iniciar els tràmits per licitar l’obra i condicionar tant els accessos com l’entorn de l’estació”, ha explicat la directora gerent.

FGV també s’ha compromès a millorar les condicions de l’actual aparcament, situat al costat de l’estació, així com millorar i ampliar el tancament del traçat de la línia al llarg del municipi.

Plataformes per a PMR

Alhora, la directora gerent ha assenyalat que FGV ha iniciat les obres per instal·lar a l’estació de Carlet la plataforma fixa per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) per facilitar l’accessibilitat d’aquest col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens.

FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències actuals en vigor i garanteix una distància no superior als 2 cm en alçada i 2’5 en amplada.

Edifici de l´estació

FGV va cedir el 2014 a l’ajuntament de Carlet l’ús de l’edifici de l’estació de Carlet i el consistori ha avançat que té previst continuar les obres d’adequació per garantir-ne l’ús per part de les veïnes i veïns del municipi.

L’estació, obra de l’arquitecte Francisco Mora Berenguer el 1925, és d’estil tardà eclèctic amb trets modernistes barrejats amb elements típics del regionalisme de l’època. Es compon de dos cossos principals, la sala despera i la torre, i un altre secundari de menor altura. La primera planta de tot l’edifici ve unificada per una utilització en bandes ressaltades de dos maons de diferent coloració. La segona planta, inexistent a l’ala secundària, ve enèrgicament diferenciada entre la torre i el cos central.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: