La Generalitat realitza un simulacre d’incendi a la subestació elèctrica de Sant Isidre de Metrovalencia


La Generalitat ha efectuat aquesta matinada un simulacre d’incendi a la subestació elèctrica en superfície de Sant Isidre de la xarxa de Metrovalencia, amb l’objectiu de conèixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència.
L’exercici ha permès comprovar el funcionament dels elements de detecció automàtica contra incendis, els procediments de el Pla d’Autoprotecció i la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.

En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha assegurat que “FGV organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que els diferents efectius que participen en aquest tipus d’actuacions es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència per poder donar una resposta el més eficaç possible “.

Arcadi Espanya ha recordat que l’empresa ferroviària autonòmica i l’Agència Valenciana de la Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) van signar al setembre un procediment de col·laboració en matèria de protecció civil i gestió d’emergències “pel qual les dues parts millorem l’exercici de les nostres competències i funcions, pel que fa a la planificació, preparació i resposta davant de possibles situacions d’emergència en la xarxa autonòmica de transport “.

Aquest any, amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, s’ha reduït a l’màxim el nombre de participants i col·laboradors, tant de personal de FGV com de les ajudes externes. A més, durant el desenvolupament de l’simulacre s’ha tingut en compte en la mesura del possible respectar el distanciament social i la utilització de mascareta per part de tots els assistents.

El personal de FGV que ha participat en el simulacre pertany a la inspecció de el lloc de comandament, Telecomandament, Oficina d’Atenció a l’Viatger, regulació de les Línies 1 i 2, Coordinació de Seguretat i Reforç i la Brigada de Subestacions Elèctriques.

A més, també han participat vigilants de seguretat, bombers de l’Ajuntament de València, Policia Local de València, de la Generalitat i Nacional, així com de el telèfon 112 de el Centre de Coordinació d’Urgències d’Emergències.

Incendi a la subestació

Sobre les 00.30 hores s’ha simulat que el sistema de detecció d’incendis de la primera planta de la subestació elèctrica de Sant Isidre mana un avís de detecció de fums que salta en el lloc de Telecomandament, situat en el lloc de comandament de València Sud, i l’operador de l’Telecomandament d’Instal·lacions Fixes rep aquesta alerta de fum i avisa a la Brigada d’Subestacions de torn per a la seva comprovació.

La Brigada de Subestacions es personat en la instal·lació de Sant Isidre, ha comprovat que hi ha molt fum i s’adona que no pot intervenir sense risc pel que es posa en contacte amb el Telecomandament per verificar l’alerta i transmetre que cal fer un tall de tensió urgent, qüestió que se li comunica a l’tècnic de el lloc de comandament.

A partir d’aquí, s’ha activat el Pla d’Autoprotecció, s’ha avisat el 112 i s’ha enviat a una parella de seguretat a la subestació. S’ha simulat el tall de la circulació en els trams afectats i s’ha ordenat l’evacuació de les estacions del recorregut i que s’ha autoritzat el tall elèctric necessari a l’espera de l’ajuda externa, deixant actuar als serveis d’emergències fins a la finalització del seu treball.

El simulacre ha finalitzat cap a les 2.30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: