La Generalitat prorroga la concessió al Club Nàutic de la Vila Joiosa i fixa una inversió de més de 2 milions d’euros per a la modernització del port

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que “la Generalitat ha prorrogat la concessió al Club Nàutic de la Vila Joiosa, que invertirà en la modernització del port més de 2 milions dʻeuros”.

En la visita al port de la Vila Joiosa, la consellera ha assenyalat que, amb aquesta pròrroga de la concessió per un termini de 15 anys, “el club nàutic farà obres de millora per integrar el port com un espai urbà més de la ciutat i fer-ho més atractiu i accessible als veïns i veïnes no només de la Vila Joiosa, sinó de tota la comarca, així com dels nombrosos visitants que arriben tot l´any”.

D’aquesta manera, ha subratllat Torró, “es garanteix unes instal·lacions adequades, es millora el nivell de serveis i s’afavoreix la interacció del port amb la ciutadania i l’àrea territorial que abasta”.

Segons ha ressenyat la responsable de Ports autonòmics de la Generalitat, “al setembre van començar les actuacions marítimes, que tenen un termini d‟execució de 12 mesos i, una vegada que estiguin concloses, s‟iniciaran les actuacions terrestres, amb un termini d‟execució de 6 mesos”.

En aquest sentit, Rebeca Torró ha explicat que la pròrroga inclou com a obligacions del concessionari l‟execució d‟una sèrie d‟obres d‟urbanització i portuàries que ja s‟han iniciat. Així mateix, ha destacat “la modernització i millora de les instal·lacions existents amb un disseny integrat al seu entorn que potencia la permeabilització del front portuari”.

Així, les obres a executar abasten la modernització d’amarradors, del varador, de la gestió i dels serveis i també obres per a la integració ambiental del port-ciutat de la franja del club nàutic, ubicada al costat de l’avinguda del Port, i que suposaran permeabilitzar tot el front portuari per donar protagonisme als i les vianants. També s’hi inclou la reordenació de la zona portuària amb la reubicació de les places d’aparcament.

Peça clau per al desenvolupament econòmic

Com ha indicat la consellera, “els ports de la Generalitat són una peça clau per al desenvolupament econòmic i la generació d’ocupació de la Comunitat Valenciana, a més de representar un gran atractiu per al turisme i fomentar la pràctica esportiva, amb una gran àrea de influència que sobrepassa la localitat que els acull”.

De la mateixa manera, ha ressaltat que els ports “formen part de l´essència dels territoris on s´ubiquen i gràcies a l´empenta que, des de la Generalitat, en col·laboració amb totes les administracions, estem donant a la relació port-ciutat, s´estan obrint tota la ciutadania per al seu aprofitament i gaudi”.

El port de Villajoyosa

El port de Vilajoiosa forma part dels ports dependents de la Generalitat, que parteix gestiona de forma indirecta, mitjançant concessió demanial, l’activitat nàutic-esportiva. La ubicació geogràfica i les condicions del port permeten acollir un sector d’activitat que es considera estructurant per al sistema portuari valencià com és la nàutica esportiva, plenament consolidada.

El port compta amb 331 amarratges esportius l’explotació dels quals és desenvolupada en règim de concessió demanial pel Club Nàutic de la Vila Joiosa des de l’any 1993.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: