La Generalitat proposa ampliar la Línia 10 i crear la nova Línia 11 per connectar els nous traçats a la xarxa tramviària actual per la façana marítima

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha explicat que la Generalitat ja treballa en l’ampliació de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia per a connectar aquesta línia, ara en obres, amb l’actual xarxa tramviària en servei, mitjançant una ampliació de traçat i la creació de la nova Línia 11.

Arcadi Espanya ha detallat durant una visita a les obres en superfície a la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències que “per connectar la Línia 10 amb la zona de l’Grau, es desenvoluparà un nou traçat tramviari des de la Ciutat dels Arts i els Ciències, seguint per l’avinguda Menorca, fins arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual a la parada Grau-Canyamelar “.

Al seu torn, ha avançat que “també es contempla una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat de barri a la ciutat de València” .

Per tal de detallar les dues propostes, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana es reunirà en les pròximes setmanes amb l’Ajuntament de València i amb l’Associació de Veïns de l’Barri de Natzaret. En concret, s’ha convocat per dilluns que ve una reunió de treball amb els representants veïnals, en la qual s’exposaran les alternatives que té sobre li taula l’empresa pública per millorar la connectivitat i les condicions de mobilitat dels veïns d’aquest barri de València.

La Línia 10, amb aquesta ampliació, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències, el barri de Natzaret i tota la façana marítima ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport públic de la xarxa de Metrovalencia .

El conseller ha explicat els dos projectes durant una visita a les obres que es realitzen en el tram en superfície a l’avinguda Antonio Ferrandis, al costat de la futura parada d’Ciutat dels Arts i els Ciències, i que afecten un tram d’un dels carrils de circulació de vehicles. En la visita ha estat acompanyat per la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato.

L’objectiu d’aquesta intervenció és incorporar una nova via a les dues ja existents per afavorir possibles maniobres i agilitzar la circulació dels tramvies que prestaran servei en el conjunt de la línia.

línia 10

Actualment s’estan executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions, i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que, entre altres aspectes, inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques i ascensors.

Juntament amb els treballs al túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents a l’tram en superfície, des de la sortida del túnel en la rampa d’Estimat Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als 6 milions d’euros.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció al barri de Natzaret de el dipòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per la nova línia. Precisament, les prolongacions de la Línia 10 propostes per connectar aquest nou traçat a l’actual xarxa tramviària són necessàries perquè aquest dipòsit sigui provisional, com està contemplat, i que pugui deixar d’utilitzar-se el més aviat possible.

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de l’traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, i la senyalització, comunicació i seguretat estan ja adjudicades i han iniciat els primers treballs d’instal·lació.

Les obres que ara s’executen permetran posar en servei el 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana
2014-2020.

Informació iFoto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: