La Generalitat presenta una nova plataforma urbanística digital per identificar els habitatges en situació irregular

La Generalitat ha presentat la nova plataforma urbanística digital creada per localitzar els habitatges irregulars construïts sobre sòl no urbanitzable.

La presentació, que s’ha realitzat en una jornada celebrada a la Biblioteca Pública d’Oriola, ha comptat amb la participació del director general d’urbanisme, Vicente García Nebot, el director de l’oficina Vega Renhace, Antonio Alonso, i el regidor d’Urbanisme del Ajuntament d’Oriola, José Aix.

Des de la Direcció General d’Urbanisme s’ha dut a terme una anàlisi en la catalogació d’habitatges en situació irregular, gràcies a la qual la Generalitat podrà actuar per continuar reduint el nombre d’habitatges construïts en sòl no urbanitzable al llarg dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana, tal com va anunciar ahir la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En aquest sentit, ia través del treball realitzat per l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) a la detecció d’irregularitats urbanístiques, la consellera va avançar que, de les 350.000 previstes inicialment, els treballs realitzats per l’AVPT permeten fixar la xifra d’habitatges en situació irregular a 194.000. “L’objectiu és, a través dels mecanismes existents, reduir el nombre d’habitatges il·legals i evitar que es cometin més irregularitats a l’àmbit de la gestió urbanística”, va subratllar la consellera Torró.

Per això, el portal de cerca que s’ha presentat avui servirà per identificar quins habitatges es troben en situació irregular i poden ser regularitzats a través de Plans de Minimització d’Impacte, per als quals la Conselleria ha obert una línia d’ajuts per tramitar-los, així com aquelles que no poden ser regularitzades per haver estat construïdes posteriorment a la data del 20 dagost de 2014.

“La incorporació d´aquest sistema innovador i eficaç permetrà agilitzar el treball de l´Agència Valenciana de Protecció del Territori en el control del sòl no urbanitzable, tant comú com protegit, realitzant una cruïlla de les cartografies de planejament urbanístic i cadastre”, ha explicat el director general d’Urbanisme, Vicente García Nebot, que, a més, ha destacat que la minimització d’impacte sobre el territori és clau per preservar el medi ambient i la seva execució reporta múltiples beneficis fiscals per als propietaris de les residències edificades en aquests espais.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: