La Generalitat posa en marxa ‘iai@ conectat’, formació en competències digitals per a gent gran

La Generalitat posa en marxa el programa iaia@connectat, que està dirigit concretament a la gent gran amb la finalitat d’ensenyar-los les competències digitals bàsiques per a la realització de tràmits bancaris i administratius en línia, així com guiar-los en el maneig d’aplicacions.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat durant la reunió de treball que ha mantingut amb el director de l’IVF, Manuel Illueca, i el catedràtic de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, per abordar els cursos per formar persones grans en competències digitals, que la Generalitat “pretén oferir una formació presencial i individualitzada perquè aquest col·lectiu pugui integrar-se digitalment i se sent amb més seguretat a l’hora de fer els seus tràmits en línia”.

En aquest sentit, Arcadi España ha explicat que una de les prioritats d’aquest Consell és “recolzar, ajudar i protegir les persones més vulnerables i especialment les persones grans. Hem de garantir que aquest col·lectiu rebi un tracte personalitzat i que se senti ben tractat perquè estem obligats a respondre a les necessitats de les persones que habiten a la Comunitat”.

El responsable d’Hisenda també ha apuntat que “estem en deute amb la gent gran, els hem de tornar tot el que aporten o han aportat a la societat i per això l’administració ha d’adaptar-se a les seves necessitats i no al revés”.

En concret, les accions formatives són supervisades per l’IVF i s’estructuren en tres mòduls centrats en signatura electrònica, ciberseguretat i banca digital.

El mòdul de signatura electrònica té per objecte informar de forma teòrica i pràctica a la gent gran dels avantatges de disposar de signatura electrònica per realitzar qualsevol tipus de gestió amb les diferents administracions. Així, es pretén comprendre, entre altres aspectes, els beneficis tant en termes de temps com de desplaçaments.

Per la seva banda, el mòdul de ciberseguretat aporta informació a aquest col·lectiu sobre les estafes virtuals més comunes i se’ls ofereix directrius perquè puguin detectar possibles situacions d’una estafa potencial, alhora que se’ls oferirà informació per evitar que donin informació personal als estafadors.

Pel que fa al mòdul de banca digital, s’ajuda les persones grans a realitzar operacions bancàries com ara consulta de moviments, transferències, descàrrega de justificants, anul·lació de rebuts, o Bizum.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: