La Generalitat posa en funcionament deu noves unitats judicials a València, Alzira, Sueca, Alacant, Elx, Llíria, Sagunt i Nules

La Comunitat Valenciana compta des d’aquest dilluns amb deu noves unitats judicials, cinc nous jutjats de Violència de Gènere, tres de Primera Instància i Instrucció, un Contenciós Administratiu i una plaça de magistrat. Així, la planta judicial de les tres províncies té 536 òrgans judicials entre jutjats, tribunals, fiscalies, serveis comuns i Instituts de Medicina Legal més sis unitats administratives.

En concret, en aquesta nova ampliació s’han posat en servei, en matèria de violència sobre la dona, els jutjats número 1 d’Alzira i Sueca; el número 5 de València; el 3 d’Alacant i el 2 d’Elx. De fet, la Comunitat Valenciana és l’autonomia que crea més jutjats exclusius de violència de gènere aquest any. A aquests òrgans cal sumar el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Llíria; el 7 de Sagunt i el 6 de Nules. A més, a Elx s’ha creat un altre jutjat del Contenciós Administratiu –el número 2– i una nova plaça de magistrat per a la Secció 9 de l’Audiència Provincial de València.

Per posar-lo en marxa, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha destinat 4 milions d’euros: 2,2 milions per a personal i 1,8 per adequar i reformar les instal·lacions judicials.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat “el creixement sense precedents” de la planta judicial de la Comunitat Valenciana “tal com el Consell es va comprometre a dur a terme fa set anys i mig”. En aquest sentit, ha recordat que, del 2010 al 2015 “el Consell governat pel PP només va posar en marxa sis jutjats” mentre que en aquesta etapa “s’han creat 46 nous òrgans judicials comptant les places de magistrat i se n’han creat 250 de nous llocs de funcionaris” cosa que “mostra clarament com aquest Consell ha posat la Justícia al centre de l’agenda política i de gestió”.

Els nous jutjats de Violència sobre la Dona que aquest dilluns comencen a donar servei a la ciutadania estan dotats amb 47 professionals (5 magistrats, 5 lletrats de l’Administració de Justícia, 2 fiscals i 35 funcionaris) de manera que la plantilla dels jutjats valencians especialitzats en la lluita contra la violència de gènere és de 191 professionals (21 magistrats, 21 lletrats de l’Administració de Justícia, 147 funcionaris i 2 fiscals).

Les noves agrupacions de partits judicials perquè la violència de gènere es conegui en jutjats exclusius, que també entren en funcionament aquest dilluns, estaran reforçades amb personal, concretament amb dos funcionaris per al jutjat de violència Sobre la Dona de Benidorm (que agrupa la Vila Joiosa) , dos per al de Paterna (que agrupa Moncada) i dos més per al de Torrent (que agrupa Picassent). Així mateix, els jutjats exclusius de violència de gènere ja existents es reforcen amb tres funcionaris (dos per a Castelló i un per a Elx) i les seccions de violència de les fiscalies també veuran augmentat el seu personal.

Respecte a la resta de les noves unitats judicials, la consellera ha recordat que se’n va sol·licitar la creació al Ministeri de Justícia el 25 de març passat a causa de la important càrrega de treball que registren aquestes demarcacions. D’aquesta manera, amb la posada en marxa “seguim alleujant la càrrega de treball de l’Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana la taxa de litigiositat del qual és del 118,5% i acostar-la així a la mitjana nacional, que és del 116,5% “, ha conclòs la consellera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: