La Generalitat participa a la Jornada Internacional de Vies Verdes per abordar la creació de xarxes de mobilitat i turisme sostenible

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la secretària autonòmica de Turisme, va participar a la Jornada Internacional de Vies Verdes per abordar, entre altres temes, la creació de xarxes de mobilitat, infraestructures no motoritzades i turisme sostenible.

Així, aquest dijous 30 de setembre, més de 20 ponents de 7 països es reuniran, al Palau de les Arts, en la sessió organitzada pel Govern valencià, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i l’Associació Europea de Vies Verdes, amb el suport de la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’aforament per assistir presencialment a la jornada ja està complet però es podrà seguir via ‘streaming’ a través del canal de YouTube de la Generalitat, en castellà consultar aquí i anglès consultar aquí.

El programa de la Jornada internacional pot descarregar-se en la següent pàgina web http://www.viasverdes.com: consultar aquí

Premi Europeu Vies Verdes

Aquest dijous se celebra també la cerimònia de lliurament de el X Premi Europeu de Vies Verdes, guardó biennal creat el 2003 amb l’objectiu de reconèixer projectes de Vies Verdes destacats per la seva excel·lència i per la demostració de bones pràctiques en tres categories diferents -‘Excelencia ‘ , ‘Iniciatives exemplars’ i ‘Premi especial 2021. Any Europeu de l’Ferrocarril’- per tal de promoure la seva aplicació en altres vies similars europees. L’esdeveniment es podrà seguir igualment per ‘streaming’ a partir de les 21.00 hores.

Són candidates a el premi les actuacions que contribueixin a atraure més persones a les vies verdes i promoguin l’ús de tren, amb transport de bicicletes per accedir a aquests camins inclòs, com a forma de combatre el canvi climàtic.

També concorren a l’obtenció de l’guardó les bones pràctiques a nivell local, regional o nacional per part d’administracions, societat civil i empreses, que tinguin com a finalitat promoure l’ús de les vies verdes i la reconversió de ferrocarrils en desús en aquest tipus d’itineraris .

En la passada edició, celebrada el 2019 a Letònia, el Premi especial va ser concedit a l’aplicació ‘Vies Verdes i Xarxa Natura 2000’ per Android desenvolupada per la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols.

La cita de València conclou l’1 d’octubre amb una visita tècnica amb bicicleta elèctrica a la Via Verda d’Ulls Negres (Castelló – València), la més llarga de la Península, amb visita a el Centre d’Interpretació de la Via Verda a Sagunt.

Antics traçats ferroviaris

Les Vies Verdes són antics traçats ferroviaris reconvertits en itineraris no motoritzats, idonis perquè les persones aficionades a l’senderisme i la bicicleta puguin endinsar-se en paratges naturals insòlits i descobrir el seu patrimoni.

En aquest sentit, són un mitjà òptim per promoure una cultura nova de l’oci i de l’esport a l’aire lliures gràcies a recorreguts senzills, segurs i accessibles per a persones amb discapacitat. En l’actualitat hi ha més de 3.200 quilòmetres condicionats en tota la geografia espanyola.

La Fundació dels Ferrocarrils Espanyols exerceix des de 1993 les funcions de coordinació, dinamització i promoció de el Programa de Vies Verdes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: