La Generalitat ofereix aquest dimecres transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i metrobús amb motiu del Dia sense Cotxe

La Generalitat celebra aquest dimecres, 22 de setembre, el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM d’Castelló i metrobús (Autobusos Metropolitans de València).

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Arcadi Espanya, ha explicat que “aquesta iniciativa, a l’igual que en anys anteriors, forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de l’16 a l’22 de setembre de la setmana Europea de la Mobilitat “.

“L’objectiu és promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà totalment segur a l’hora de facilitar els nostres desplaçaments urbans i interurbans”, ha destacat el conseller.

accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia i TRAM d’Alacant estaran oberts, des de l’inici de l’servei fins a la finalització del mateix.

En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica seran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat de l’servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i tornada i Metropolità.

L’accés als autobusos de el TRAM de Castelló i d’metrobús tampoc precisarà de títol de transport.

‘Mou-te amb Impacte Zero’

La Generalitat s’ha sumat un any més a les iniciatives de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la campanya ‘Mou-te amb Impacte Zero’. A més ha iniciat les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’. que aquest any s’organitzen amb el lema “Canta a l’Só de la Mobilitat Sostenible!” i dirigida a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari a tota la Comunitat.

Arcadi Espanya ha explicat que “l’objectiu de totes les administracions públiques ha de ser convergir cap al impacte zero per avançar en el canvi cultural que consolidi una mobilitat i unes ciutats més sostenibles i en la consecució d’espais amb menys soroll i contaminació i més qualitat de vida “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: