La Generalitat obre la inscripció per als Dies Blaus de la campanya d’activitats nàutiques ‘A la Mar 2023’

La Generalitat, a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General d’Esport, obre aquest dimarts les inscripcions per als Dies Blaus de la campanya d’activitats nàutiques ‘A la Mar 2023’.

Un any més, la Generalitat organitza aquesta campanya amb què es pretén la difusió i aprenentatge dels esports nàutics, la conservació i respecte al medi marí, amb especial atenció als i les joves en edat escolar.

La participació en el programa permet a l’alumnat adquirir més autonomia en la pràctica dels esports nàutics, ampliar els coneixements adquirits als seus centres respectius i oferir la possibilitat de realitzar la seva pràctica. A tot això, cal afegir-hi els valors educatius que es deriven de la realització d’activitats al medi natural i el treball interdisciplinari que ofereix aquest tipus d’activitats esportives.

Amb aquests objectius, el Programa Blau va dirigit especialment a centres educatius, associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats legalment constituïdes, tot i que també es preveuen les inscripcions de manera individual per a algunes activitats.

La campanya inclou una sèrie d’activitats esportives, recreatives i formatives en instal·lacions i equipaments de la Generalitat a les escoles de la mar de Benicasim, Borriana i la Vila Joiosa.

Modalitat i inscripció

El Programa blau inclou tres possibilitats: Dia Blau, Setmana Blava i Cap de Setmana Blava.

El Dia Blau consisteix en una jornada de familiarització amb l’activitat nàutica, on es realitzarà multiactivitat nàutica amb una classe teòrica i pràctica de vela en embarcacions col·lectives, acompanyats d’un monitor, i de piragüisme en piragües individuals tutelades per monitors a bord de una embarcació pneumàtica.

El Cap de Setmana Blava fa conèixer els esports nàutics des d’un punt de vista lúdic i recreatiu. L’activitat es distribueix en tres sessions, dissabte matí i tarda i diumenge al matí, amb classes teòriques i pràctiques.

Finalment, la Setmana Blava consisteix en cinc dies de multiactivitat nàutica de dilluns a divendres on s’imparteixen classes teòriques i pràctiques de vela, piragüisme i/o windsurf.

Les inscripcions es realitzen exclusivament a través de la pàgina web d’Escoles a la mar. A partir d’aquest dimarts, 8 de novembre, a les 10.00 hores, es podran reservar els cursos de Dies Blaus.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: