La Generalitat obre el termini de cita prèvia per sol·licitar els ajuts directes per al pagament d’hipoteques variables

La Generalitat ha obert aquest dijous el termini de cita prèvia per sol·licitar telemàticament els ajuts directes destinats al pagament d’hipoteques variables.

Aquestes ajudes directes tenen per objecte donar suport als col·lectius més vulnerables amb hipoteca en règim de tipus d’interès variable, amb residència habitual i domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, i es podran presentar fins al proper 15 de setembre.

Per accedir a aquestes subvencions, les persones interessades han d’emplenar un formulari i sol·licitar cita prèvia. Un cop emplenats tots els camps, s’assignarà una data i un termini per fer el tràmit telemàtic.

Aquest formulari es troba disponible a la pàgina web de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Requisits

Els ajuts per al pagament d’hipoteques variables compten amb un pressupost de 6 milions d’euros, ampliables en funció del nombre de sol·licituds, i la finalitat és reduir la probabilitat de la pèrdua de l’habitatge habitual per part dels col·lectius més vulnerables en risc de exclusió per no poder afrontar el pagament de les quotes hipotecàries.

Sestableixen dos tipus dajuts de quantia fixa en pagament únic. D’una banda, s’ofereix un ajut de 600 euros per a unitats familiars amb ingressos anuals de fins a 25.200 euros i que dediquin, almenys, el 40% dels ingressos al pagament del préstec hipotecari.

I, per altra banda, es disposa un ajut de 300 euros per a unitats familiars amb ingressos anuals superiors a 25.200 euros i fins a 33.600 euros, que destinin, almenys, el 50% dels ingressos al pagament del préstec hipotecari.

A més, aquesta hipoteca ha d’haver estat revisada des de l’1 d’abril del 2022 fins a l’1 de juliol del 2023 i els interessos de la hipoteca han d’haver experimentat un increment d’almenys el 30 %. En qualsevol cas, es concedirà una única ajuda per préstec hipotecari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: