La Generalitat millora la mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València simplificant zones, reduint preus i integrant Renfe

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que, a partir del gener del 2022, Renfe s’integrarà al sistema tarifari del transport metropolità de València perquè “amb un sol bitllet es pugui viatjar a Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT, també hi haurà una simplificació zonal, i de quatre zones geogràfiques se’n passarà a dues perquè el transport metropolità sigui més senzill, fàcil i barat, amb una baixada de preus, entre un 11 i 55%”.

Segons ha afirmat Arcadi Espanya, “aquesta actuació té una inversió de la Generalitat de 20 milions d’euros i suposa un salt qualitatiu i quantitatiu en el transport metropolità, recuperar el temps perdut i fomentar una de les principals palanques de lluita contra el canvi climàtic que és descarbonitzar el transport, i que la majoria de ciutadans i ciutadanes puguin utilitzar un transport eficient, competitiu en preus i senzill”.

Així, ha indicat, “durant aquest any s’ha fet un gran esforç per avançar en aquesta visió metropolitana del transport, hem posat en servei llançadores cinc polígons industrials que malgrat tenir una gran població no disposaven de transport públic”. Igualment, la Conselleria ha engegat noves línies d’autobús entre molts municipis de l’àrea metropolitana de València.

“Més de 100.000 persones s’han mogut des del començament d’any gràcies a aquests nous serveis públics que han superat la concepció radial, ja que no només connecten amb València sinó també entre municipis”, ha apuntat Arcadi España i ha afegit que més de 500.000 persones han utilitzat el Bono 10 de Metrobus que “va suposar una rebaixa de prop del 30% i que ha permès a aquests ciutadans i ciutadanes moure’s d’una manera senzilla”.

A més, ha continuat el titular de Mobilitat, “ara tenim tot l’ambiciós projecte de desenvolupament de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), amb la L10 que entrarà en funcionament el proper abril per connectar el centre de la ciutat amb Natzaret, la L 11 i L 12 per connectar La Fe, així com el ramal des de Natzaret fins al Grau, tot un seguit d’actuacions d’aquesta mobilitat metropolitana en què estem treballant”. Alhora, el conseller ha avançat que “dins de poc licitarem el canvi de totes les parades i tòtems de Metrobus amb un import de 8 milions d’euros”.

Nous títols de viatge i plànols zonals

Els nous títols de viatge i plànols zonals de Metrovalència, Metrobús i Rodalies, que la Generalitat, mitjançant l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) per avançar en la integració tarifària, suposaran un gran benefici per a tots els municipis de l’àrea metropolitana .

Per això, la Generalitat aposta per sumar l’oferta que Renfe Rodalies presta a l’àrea metropolitana i per oferir preus més competitius. Es tracta d’avançar en la integració tarifària del futur i consolidar el transport públic com una alternativa real al vehicle privat ja que la mobilitat sostenible és la millor manera de lluitar contra el canvi climàtic i, per això, cal impactar en les tarifes i millorar el servei.

Noves tarifes amb Renfe i més econòmiques

Les noves tarifes que inclouen RENFE seran del Bono 10 Transbordament de 8 euros per a una zona, davant dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix els de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara, i 20 euros per a l’aeroport davant els 26,90 en vigor. Pel que fa a l’abonament mensual, costarà 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l’aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbordament gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dos.

Menys zones i més flexibles

Així se substituiran les quatre zones rígides actuals dels principals operadors de transport per dues zones flexibles, i s’introduirà una nova àrea de solapament. D’aquesta manera es difuminaran les fronteres del pla zonal, es facilitarà la mobilitat transversal entre municipis propers i es millorarà la mobilitat a tota l’àrea metropolitana. El transbordament entre operadors serà gratuït.

Els municipis que eren zona B passaran a ser de l’àrea de solapament A-B i només pagaran per viatjar en una zona, els municipis que eren zona C i D ara són zona B. Pagaran una o dues zones i no tres o quatre, com passava abans

La nova zonificació s’ha definit tenint en compte les diferents comarques de l’Àrea Metropolitana de València. Als anteriors plànols, municipis de la mateixa comarca pertanyien a diferents zones, i fins i tot hi havia pedanies situades en una zona diferent a la de la resta de la localitat

Amb la nova zonificació la Zona A abasta la ciutat de València; l’àrea de solapament A-B (només es paga el preu d’una zona) tota l’Horta: i la Zona B als municipis del Camp de Túria i el Camp de Morvedre pertanyents a l’Àrea Metropolitana de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: