La Generalitat llança el quart pla de millora de l’accessibilitat a edificis municipals amb una inversió de 4 milions d’euros

El director general d’Administració Local, Toni Such, ha anunciat que aquesta setmana la Generalitat publicarà la quarta convocatòria de el programa d’ajudes per millorar l’accessibilitat dels edificis municipals a la Comunitat Valenciana.

“Per quart any consecutiu, la Generalitat llança aquest pla d’ajudes amb el qual els ajuntaments poden realitzar les obres necessàries per garantir que totes les persones independentment de la seva mobilitat tinguin accés fàcil, senzill i adequat a edificis com la casa consistorial, els centres de majors o altres instal·lacions locals “, ha assenyalat Toni Such.

La convocatòria d’aquests ajuts es publicarà aquesta setmana que ve i tindrà una dotació de 4 milions d’euros. La Generalitat finança amb fins a 150.000 euros les obres que es vagin a realitzar en el proper exercici en instal·lacions de caràcter municipal i que suposin l’eliminació de barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat als mateixos.

El programa de la Direcció General d’Administració Local, dependent de Presidència, finança les ofras entre un 45% i un 60%, depenent de la capacitat financera de l’ajuntament.

“Cal destacar que als ajuntaments que tenen menys d’un milió d’euros de pressupost anual a Generalitat els finança el 100% de l’obra, la qual cosa suposa donar un major suport financer als municipis més petits i que tenen major dificultat per poder realitzar aquestes accions “, ha assegurat el director general d’Administració Local.

Toni Such ha explicat que en els tres programes anteriors (2018, 2019 i 2020) es va realitzar una inversió de 16 milions d’euros, als quals cal sumar els 4 d’aquest exercici. “Això ha permès ajudar fins ara a 316 municipis que han presentat els seus projectes per millorar els accessos als edificis municipals. La intenció és que aquest any, amb el nou programa que vam iniciar ja la setmana vinent, puguin accedir voltant d’un centenar d’ajuntaments nous “, ha assenyalat el director general d’Administració Local.

“El que pretenem és millorar la qualitat de vida dels ciutadans i sobretot la seva relació amb l’administració a través d’una accessibilitat adequada i que ningú, per impediments tant físics com d’un altre tipus, es pugui veure privat de tenir uns serveis públics de qualitat “, ha conclòs Such.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: