La Generalitat invertirà més de 18 milions d’euros per instal·lar i mantenir mobiliari d’última generació a les parades d’autobús metropolità de MetroBus

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que la Generalitat, mitjançant l’Autoritat del Transport Medtroplitanà de València (ATMV), ha adjudicat el contracte relatiu a la renovació de tot el mobiliari de les parades de autobús metropolità de MetroBus.

Segons ha explicat Rebeca Torró, “amb un pressupost d´adjudicació de 18,67 milions d´euros, cofinançat mitjançant el Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), la instal·lació de més de 950 parades d´última generació permetrà mostrar informació en temps real als usuaris i usuàries”.

Aquestes noves marquesines i tòtems de transport públic de la Generalitat estaran alimentades per energia solar. Segons ha ressaltat la consellera, “aquest desplegament de tecnologia fotovoltaica en material urbà de transport públic serà el més gran de tot Europa fins ara”.

“L´objectiu d´aquesta inversió – ha assenyalat – és facilitar l´ús del transport públic, fer-lo més accessible, còmode i pràctic per incrementar el nombre d´usuaris i usuàries”. En aquest sentit, ha explicat que “el canvi climàtic és una realitat, que urgeix la descarbonització de les àrees metropolitanes i que, per això, hem de continuar apostant pel transport públic col·lectiu”.

Però, per això “des de l’administració hem de poder oferir un transport de qualitat, no només eficient i eficaç, sinó també fàcil d’usar, amb la informació adequada, amb parades que protegeixin del fred o de la calor i que facin més agradable l’espera” , ha apuntat.

Així mateix, la consellera ha destacat que l’elecció del mobiliari a cadascuna de les parades s’ha consensuat amb els 79 ajuntaments dels municipis que hi estan implicats.

Mitjançant aquest contracte l’Autoritat del Transport Metropolità de València estarà en disposició de substituir, actualitzar i ampliar l’equipament de les 994 parades d’autobús, mitjançant marquesines i tòtems de parada de disseny darrera generació, fabricats amb materials reciclats i 100% reciclables.

En concret, seran 345 les marquesines noves amb pantalla, 292 tòtems amb pantalla d’informació dinàmica, 245 tòtems i 112 pantalles d’informació dinàmica a col·locar en marquesines ja existents. Cal apuntar que les 749 pantalles d’informació dinàmica de tinta electrònica tenen un consum energètic gairebé inexistent.

A més dels materials de construcció reciclats i reciclables i les pantalles d’informació a l’usuari de tinta electrònica, gairebé 900 elements de nova instal·lació estaran alimentats per energia solar.

L’ATMV també està treballant per fer un conveni amb l’EMT de València per fer un ús compartit de les parades a la capital de l’àrea metropolitana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: