La Generalitat invertirà 4 milions d’euros en senyalitzar i millorar la seguretat viària de la ruta 8 de l’Eurovelo al seu pas per la Comunitat

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat en la inauguració de la Jornada Internacional de Vies Verdes, que la Generalitat invertirà 4.222.304 euros en senyalitzar i millorar la seguretat viària de la ruta Eurovelo 8, que recorre la Comunitat Valenciana de sud a nord, al llarg de més de 500 km.

En aquesta Jornada, organitzada per la Generalitat, la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i l’Associació Europea de Vies Verdes, amb el suport de la Càtedra Transport i Societat de la Universitat Politècnica de València, “es va a tractar sobre infraestructures no motoritzades i vies verds des de la perspectiva de la mobilitat i de la dinamització turística “, ha explicat el conseller.

En el marc d’aquestes jornades tècniques també es lliuraran els premis de l’10th European Greenways Award 2021, atorgats per l’Associació, i es tancarà demà amb una visita amb bicicleta per la Via Verda Ulls Negres, la més llarga d’Espanya. Pel conseller es tracta d’un reconeixement

Una xarxa ciclista transnacional

En la seva intervenció, el conseller s’ha referit a EUROVELO, un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes, amb l’objecte de configurar una xarxa ciclista transnacional. La xarxa comprèn 15 rutes d’elles és la ruta 8 que, a la Comunitat, inclou vies ciclistes específiques, camins i vies pecuàries, a més de trams de la xarxa viària.

Segons l’opinió d’Arcadi Espanya, “tot això suposa un enorme potencial, que hem de posar en valor el més aviat possible i hem previst una actuació per fases, la primera consisteix en la senyalització de tot l’itinerari i en el reforç de la seguretat en alguns trams interurbans amb trànsit compartit amb vehicles motoritzats “. En aquest sentit, ha anunciat que, “al novembre anem a començar a instal·lar els primers senyals de la ruta Eurovelo 8”.

Itineraris polivalents que connectin tota l’Àrea Metropolitana

També ha assenyalat que la Generalitat prioritza la mobilitat sostenible, les vies verdes “per convicció i necessitat” davant del canvi climàtic i les exigències d’una societat que busca el benestar, pràctiques saludables, qualitat de vida de les ciutats, amb un ús de vehicle privat racional, i el desenvolupament de l’transport públic i els itineraris per a desplaçar-se amb modes no motoritzats. L’any que ve, la Generalitat ha pressupostat prop de 20 milions d’euros en aquest tipus de vies.

Així, el conseller ha indicat que, a l’Àrea Metropolitana de València, la Conselleria està actuant en una doble direcció. D’una banda, a través del Anella Verda Metropolità de València, amb 56 km de recorregut i que, a hores d’ara, tot el tram nord està en servei, està en execució el tram sud i una part de l’tram oest, i es licitarà a breu les obres que completen el tram oest entre Quart de Poblet i Massarrojos.

D’altra banda, Arcadi Espanya ha apuntat que “estem actuant en els eixos radials de comunicació de l’Àrea Metropolitana amb la ciutat de València i altres poblacions i entre aquests municipis entre si, amb una inversió superior als 11 milions d’euros per aconseguir una estructura mallada d’itineraris polivalents, afavorint una mobilitat sostenible i saludable “.

vies Verdes

Amb relació a les vies verdes, el conseller ha comentat la necessitat de la col·laboració entre institucions, “a la Comunitat, comptem amb onze vies verdes, condicionades tant per l’Estat com per la Generalitat i per les administracions locals, que sumen uns 170 km “.

En breu, “anem a licitar la connexió entre l’actual Via Xurra i la d’Ojos Negros, entre Albalat dels Tarongers, Sagunt i Puçol, el que permetrà, un cop realitzada, disposar d’un recorregut de més de 100 km continus a la Comunitat Valenciana “, ha avançat

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: