La Generalitat inverteix més de 24 milions d’euros en la millora dels centres educatius de Petrer

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, han visitat aquest matí les aules prefabricades d’última generació que acullen des d’aquest passat dimarts 13 d’octubre als prop de 800 alumnes de l’IES Azorín, un centre de més de 50 anys d’antiguitat que Educació de la Generalitat demolirà per construir un institut nou amb una inversió de 12,5 milions d’euros.

La inversió de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a la millora dels centres educatius públics de Petrer supera els 24 milions d’euros, ja que a més de la demolició i construcció de nou de l’IES Azorín, unes obres que es licitaran abans que acabi 2020, l’Ajuntament gestiona 8 delegacions de el pla ‘Edificant’ finançades per Educació de la Generalitat amb 8,8 milions d’euros.

A això cal sumar els 2,7 milions d’euros que la Conselleria ha invertit en les aules prefabricades que mentre es construeix el nou institut s’allotjaran a l’alumnat de l’IES Azorín, una instal·lació de gran envergadura que consta de 250 mòduls i que es va començar a instal·lar en una parcel·la cedida i condicionada per l’Ajuntament el passat 1 de juliol amb un termini d’execució de tres mesos.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, agraeix “l’esforç de la comunitat educativa de l’IES Azorín, del seu equip directiu i de l’Ajuntament de Petrer, per fer el trasllat a les noves aules durant el pont d’octubre”. “Aquestes instal·lacions provisionals,, per les seves dimensions, milloren les condicions en les què es trobava l’alumnat a el mateix temps que permeten complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19 garantint una alta presencialitat”, ha subratllat Garcia.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, que ha agraït el suport de la Direcció general d’Infraestructures Educatives i de la Conselleria, destaca que aquestes noves aules prefabricades “són tot un èxit per als alumnes i les alumnes i el professorat que conformen la comunitat educativa de l’IES Azorín, a l’igual que les famílies, que estan orgulloses de les instal·lacions provisionals en què van a formar-se els seus fills i filles fins que concloguin les obres d’el nou institut “.

Per Navarro “és important que la Conselleria hagi mantingut el seu compromís d’instal·lar aquestes aules prefabricades en aquests temps tan complicat com l’actual per la Covid-19 i que tantes dificultats afegides ha tingut com el contratemps que van suposar els tres mesos d’l’estat d’alarma per la crisi sanitària que va causar la pandèmia “. “Malgrat tot això, des d’aquest passat dia 13 els alumnes i les alumnes de l’IES Azorín van poder ocupar les aules i començar un camí nova en una etapa il·lusionant que els portarà a un nou institut”, conclou l’alcaldessa.

La previsió de la Direcció general d’Infraestructures Educatives és licitar la construcció de la nova IES a finals d’aquest any i adjudicar les obres entre maig i juny de 2021 per tal que comencin les obra durant l’estiu de de 2021. El nou institut, amb una superfície construïda de gairebé 5.000 m², comptarà amb 24 aules d’ESO i 8 de Batxillerat, cafeteria i gimnàs. El termini d’execució de les obres és de 24 mesos.

L’Ajuntament de Petrer és un dels consistoris alacantins que més ha avançat en la gestió de el pla ‘Edificant’, ja que ja ha conclòs els treballs en cinc de les 8 obres que té delegades, millorant les instal·lacions dels CEIP La Foia, rambla dels Molins i Reina Sofia. També ha acabat els estudis de patologies arquitectòniques dels CEIP Reis Catòlics i Virrei Poveda. Precisament, gràcies a això últim estudi s’ha determinat la necessitat d’invertir gairebé 5,2 milions d’euros en la reforma i ampliació d’aquest col·legi, que és la vuitena delegació de competències que acaba de sumar el consistori, que també va a millorar a través de ‘Edificant’ les instal·lacions de l’IES Paco Mollà i el CEIP 9 d’octubre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: