La Generalitat inverteix més de 16 milions d’euros per millorar la seguretat viària a la carretera entre Elx i Santa Pola

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat la inversió de la Generalitat de “més de 16 milions dʻeuros per millorar la seguretat viària a la carretera entre Elx i Santa Pola”,

Rebeca Torró, acompanyada per la directora general d’Obres Públiques, Roser Obrer, ha fet seguiment d’aquestes obres i ha subratllat que la sinistralitat de la carretera entre Elx i Santa Pola ha baixat “a zero morts i zero ferits greus després del desdoblament de la via iniciat per la Generalitat”.

En aquest sentit, ha subratllat que “és el resultat de les actuacions que ja han començat als primers trams i que ara es consoliden amb la continuació de la resta de les obres”.

Així, la consellera ha indicat que “després d’haver finalitzat més d’1,4 quilòmetres d’un primer tram a l’accés a Santa Pola i el tram des de la Vereda de Sendres fins a la cruïlla de Valverde i en les properes setmanes se signarà el contracte del quart tram, valorat aproximadament a 4 milions d’euros”.

Aquestes obres es completaran amb lactuació en els altres dos trams restants: el condicionament entre els P.K. 2,5 al 3,6 per un pressupost de 2,97 milions d’euros, la licitació dels quals està prevista per a aquest any, i el condicionament entre els P.K. 0+000 al 2+500 per un pressupost de 3 milions d’euros, la licitació del qual es preveu el 2024.

En total, ha destacat la consellera, “per fer més segura i accessible els gairebé als gairebé 12 km d´aquesta carretera que té una intensitat mitjana diària de 15.000 vehicles i que s´incrementen notablement en època estival”, la Generalitat ja n’ha destinat 3 ,68 milions en obres ja finalitzades, 2,5 milions a les obres en marxa, i 4,46 milions d’euros als trams de pròxima licitació.

Com ha recordat Rebeca Torró, “la carretera Elx-Santa Pola és un important eix de comunicació que canalitza l’elevat nombre de desplaçaments entre les dues poblacions”, i ha afegit que “la Conselleria està treballant per solucionar els problemes de seguretat viària, derivats fonamentalment de la presència de glorietes partides, amb girs a esquerres i nombrosos accessos directes a les propietats confrontants a la carretera”.

En aquest sentit, ha explicat que el traçat recte de la carretera que propiciava la circulació amb altes velocitats, i la presència de nombroses edificacions residencials als seus marges agreujaven els problemes de seguretat.

A més, ha assenyalat que “aquests treballs de desdoblament estan servint també per posar en valor una mobilitat més sostenible amb el condicionament de la via ciclopeatonal així com la creació d’àrees específiques per a parada dels serveis de transport públic, que en aquests moments no tenien aquest espai, cosa que incrementava la perillositat de la via”.

Reconversió a via parc

Així, els treballs de desdoblament de la carretera CV-865 Elx-Santa Pola van dirigits a la transformació d’aquesta via des de la tipologia d’una carretera convencional, amb un carril per sentit i un espai per a carril bici sense segregació respecte de la calçada, a la seva reconversió en via parc, amb una secció que passa a tenir dos carrils per sentit, amb un separador central, i ubicació d’andana ciclopeatonal en ambdós marges separats per una tanca de l’espai per a vehicles, cosa que garanteix la seguretat més gran per a aquests trànsits no motoritzats.

Addicionalment, s’ha disposat en tota la longitud de la carretera una vorera central, de manera que els girs a esquerres estan ja prohibits a tota la via, cosa que ha resolt substancialment el problema de seguretat viària. Així mateix, la reducció de l’amplada dels carrils de circulació permet ampliar l’espai ciclopeatonal i indueix una reducció de la velocitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: