La Generalitat inverteix 1,7 milions d’euros al port d’Altea per garantir la seguretat i la integració del port amb la ciutat

El conseller de Política Territorial Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la inversió de la Generalitat de prop d’1,7 milions d’euros en obres d’emergència al port d’Altea, “sostenibles i compatibles amb el medi ambient, que garantiran la seguretat i incrementaran la integració de el port amb la ciutat “.

Acompanyat per la directora general de Ports, Aeroports i Costes, María Luisa Martínez, i l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares, Arcadi Espanya ha visitat el port d’Altea per fer seguiment de les obres d’emergència que s’estan realitzant per reparar el dic de Llevant.

Segons ha assenyalat el conseller, “impulsar els ports de la Generalitat, en col·laboració amb els ajuntaments, és una prioritat per al Consell no només per la seva importància econòmica, sinó també pel seu significat social i cultural”.

Així mateix, ha indicat que “cal reforçar els nostres ports ja que durant molts anys no han tingut les inversions que necessitaven, però ara, estem donant la volta a aquesta situació amb inversions importants com en aquest cas d’Altea amb gairebé 1,7 milions d’ euros per millorar tota l’escullera “.

Pel conseller, es tracta d ‘ “una actuació molt important, que durarà fins al mes de novembre, per garantir la seguretat de l’port i la integració de tot el port a la ciutat en condicions de seguretat”.

En aquest sentit ha indicat que “a la deterioració de caràcter ordinari que patia el dic d’abric a causa de l’erosió i de la falta de manteniment, s’ha sumat el causat per la intensitat dels passats temporals que ha obligat a actuar d’urgència”.

A més, ha ressaltat el caràcter sostenible de la inversió, “molt positiva no només per l’economia, per al port, per als veïns i veïnes d’Altea i la gent que ve a gaudir d’aquest paratge, sinó també, per tenir cura del medi ambient i protegir la posidònia, que compta amb els estudis adequats i l’ús de tots els mitjans que tenim per tenir cura del medi ambient mentre defensem i millorem els nostres ports “.

Les obres d’abric del Port d’Altea estan dissenyades mitjançant tipologia de dic en talús amb dues alineacions i és en la segona on es registren els danys significatius. Els primers treballs es van iniciar el passat mes d’abril, amb les inspeccions submarines, batimetries, vols amb dron, aixecaments topogràfics, i estudis tècnics necessaris per conèixer l’estat real de l’dic, així com a tramitar les preceptives autoritzacions ambientals, de les que es tenen informes favorables

En tot moment s’està coordinant el desenvolupament de les obres amb els treballs que es desenvolupen a la llotja de pescadors ia la fàbrica de gel, així com el tràfic de camions relacionat amb estàs activitats. Aquesta prevista homogeneïtzar la superfície de l’bol amortidor que presenta acumulació d’al·luvions i rentats d’escullera en alguns trams

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: