La Generalitat instal·larà més de 700 elements informatius i de senyalització a les estacions i parades de la nova Línia 10 de Metrovalència

La Generalitat instal·larà més de 700 elements informatius, en concret 719, a la Línia 10 de Metrovalència (Alacant-Natzaret) en una completa varietat de suports que comprendrà plànols, cartells, avisos, horaris, tarifes, pictogrames, logotips i altres dispositius, al objecte dajudar i facilitar a les persones usuàries en els seus desplaçaments per la nova infraestructura de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

A més, les estacions i les parades de la nova línia comptaran amb teleindicadors que oferiran informació de servei i intèrfons d’atenció a les persones usuàries.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació per a la contractació dels elements informatius esmentats per un import inicial de 157.300 euros, IVA inclòs.

Tots aquests punts informatius es distribuiran per les tres estacions subterrànies de la Línia 10 (Alacant, Russafa i Amado Granell/Montolivet), les cinc en superfície (Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències/Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret) ia la estació de Bailén de la Línia 7 que servirà de connexió de la futura línia amb la resta de la xarxa de Metrovalència a través d’un canó de vianants que podrà ser utilitzat per les persones usuàries del metro i pels ciutadans i ciutadanes en general.

Entre els diferents elements informatius, destaquen els 71 plànols (27 zonals, 22 generals i 22 de barri); 121 cartells (32 d’horaris, 32 de normes, 32 de tarifes i 25 d’avisos); 96 pictogrames (12 d’accessibilitat, 30 d’ascensors, 28 no utilitzar l’ascensor en cas d’incendi, 14 del bucle d’audiòfons a l’interior de l’ascensor i 12 de la i d’informació); 44 logotips de Metrovalència de diferents mides; 85 vitrines i 223 indicadors (25 denominacions d’interior, 54 denominacions d’exterior, 45 direccionals, 28 termòmetres de línies, 55 sortides al carrer i 12 números de via).

Distribució per estacions

Per estacions, les subterrànies engloben 440 dels 710 elements informatius totals i les parades de superfície 242, mentre que les instal·lades a Bailén seran 24 i al passatge de vianants en tindrà 37.

L’estació d’Alacant serà la que més suports informatius acollirà als dos vestíbuls i dues andanes, 181 elements; seguida d’Estimat Granell/Montolivet, també amb dos vestíbuls i dues andanes, amb 152 i Russafa amb 107, tenint en compte que aquesta instal·lació només disposarà d’un vestíbul i dues andanes.

Dentre les parades de superfície, destaca Ciutat Arts i Ciències/Justícia, amb 66 dispositius, mentre que les altres quatre (Quatre Carreres, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret) disposaran de 44 punts informatius cadascuna.

Línia 10

La Línia 10, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalència. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia és cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: