La Generalitat iniciarà aquest mateix any les obres del viaducte del Quisi de la Línia 9 de el TRAM d’Alacant

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat que la Generalitat iniciarà aquest mateix any l’execució de les obres de la nova viaducte de l’Quisi a Benissa, de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) de l’TRAM d’Alacant , com a part de el pla de modernització que s’executa al llarg d’aquesta línia.

Arcadi Espanya ha visitat, al costat de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, la zona en la qual es construirà el nou viaducte de l’Quisi, a pocs metres de l’actual.

Aquesta actuació permetrà instal·lar un nou pont proper a l’actual, situat també sobre el Barranc de l’Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres. FGV ha licitat aquestes obres per un import de 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i ha establert un termini d’execució de 12 mesos.

“Aquest mes finalitza el termini de presentació d’ofertes que permetrà a FGV iniciar el procés de valoració i l’adjudicació definitiva per a posteriorment iniciar les obres”, ha avançat el conseller.

Arcadi España ha volgut destacar també que l’actuació es durà a terme “sempre amb l’acord amb els ajuntaments implicats i, en aquest cas concret, des de la sensibilitat perquè tingui, amb l’esforç de tots, el mínim impacte possible sobre el paisatge, alhora que garanteixi el transport públic fonamental que és el ferrocarril en aquesta zona “.

Segons l’opinió de el conseller, “cal aprofitar el potencial econòmic i turístic però també el paisatgístic que tenen aquestes comarques, com el que té el municipi de Benissa, perquè és fonamental i cal cuidar-lo. Per això, com he esmentat, s’ha pretès que el projecte tingui el mínim impacte paisatgístic “.

El viaducte de l’Quisi, construït entre els anys 1913 i 1915, va ser rehabilitat el 2019 per FGV amb l’objectiu de possibilitar la circulació dels trens dièsel que actualment presten servei en la Línia 9. Per completar el procés de modernització de la línia, es ha plantejat la construcció d’una variant nova que possibiliti el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV.

Renovació de via de Teulada a Dénia

El conseller ha explicat també que “la renovació de via entre Teulada i Dénia avancen segons el previst per poder completar els treballs sobre els 17 quilòmetres d’aquest tram”.

Les obres entre Teulada i Gata de Gorgos van començar a l’agost de 2020, amb un termini d’execució previst de 12 mesos. Entre les actuacions més importants d’aquest tram és l’adequació de l’gàlib vertical dels túnels així com la rehabilitació i ampliació de plataforma de l’viaducte centenari de pedra a Gata.

Entre Gata de Gorgos i Dénia les obres prossegueixen a bon ritme. També forma part d’aquesta actuació la finalització de la tramviarització de l’tram urbà de Dénia.

Arcadi Espanya ha recordat que, entre les obres executades i les pressuposades de la Línia 9 de el TRAM d’Alacant, la Generalitat està realitzant una inversió de 150 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: