La Generalitat iniciarà aquest any la substitució de l’entapissat de 10.000 seients de metres i tramvies per aconseguir un manteniment i neteja més eficaç

La Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat la substitució de l’entapissat de 10.000 seients de metres i tramvies de Metrovalència i TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una neteja més eficaç i un millor manteniment d’aquests. elements fonamentals a les unitats que circulen diàriament per ambdues xarxes.

A més, FGV ja ha adjudicat aquest canvi per als tren-TRAM d’Alacant, per la qual cosa el canvi es realitzarà a totes les unitats que componen el material mòbil de l’empresa pública, excepte els tramvies Siemens de Metrovalencia, atès que els seus seients ja són d’un material amb característiques similars, i els trens duals del TRAM d’Alacant, ja que el seu entapissat està pràcticament nou.

En concret, el canvi afectarà 10.180 seients, desglossats als 7.504 dels 62 metres que circulen per Metrovalencia, els 1.848 dels 44 tramvies Bombardier que es desplacen tant per la xarxa de València, com per la d’Alacant, i els 828 de els 9 trens-TRAM del TRAM d’Alacant.

A l’actual adjudicació de 383.548,48 euros, IVA inclòs, de les unitats de metro i tramvia cal afegir-hi els 125.840 euros, també amb l’Impost del Valor Afegit, del material mòbil dels tren-TRAM, per la qual cosa la inversió conjunta supera els 500.000 euros; en concret, 509.388,48 euros.

El material triat per substituir l’actual recobriment dels seients, polipropilè amb un 25% de fibra de vidre de càrrega, es recull a la normativa ferroviària per aportar més consistència i resistència. Aquest material comptarà amb el codi RIC, que identifica de què està fet i quin és el seu reciclatge recomanat.

La finalitat és aconseguir una neteja més eficaç, atès que l’actual tela de recobriment és molt més difícil de tractar. Aquesta circumstància adquireix més importància actualment per la pandèmia provocada per la COVID-19, ja que la neteja és un dels factors més importants en la lluita contra el coronavirus.

A més, altres avantatges d’aquesta substitució és l’augment de durabilitat dels seients i que el seu manteniment serà més fàcil de fer perquè no caldrà retapissar, com actualment, quan s’esquinça la tela.

Característiques

Els nous seients tindran, com actualment, dos colors per diferenciar la utilització general i la dels seients reservats. Les peces tindran un disseny ergonòmic, millorant sobretot el disseny pla de les peces de les unitats de metro.

En el cas dels tramvies es millorarà considerablement la facilitat del muntatge i desmuntatge, mentre que per als tren-TRAM se substituirà el seient complet, amb els agafadors, pel mateix model de seient però sense la coberta entapissada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: