La Generalitat inicia les obres d’un nou pas inferior a l’estació de Paiporta de Metrovalència per millorar-ne la seguretat i l’accessibilitat

La Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha iniciat les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors a l’estació de Paiporta de Metrovalencia, que compta amb un pressupost de 799.635,28 euros , IVA inclòs, per millorar la seguretat i l’accessibilitat d’aquestes instal·lacions.

El projecte també contempla l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut de vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR) fins a les portes d’accés als nous ascensors.

Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i seran aptes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR). També està prevista la construcció d’escales i d’un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut de vianants que creuarà sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’una banda a l’altra estació.

A més, es completaran els tancaments i paviments necessaris, i es disposaran marquesines, per a la protecció dels usuaris davant de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.

Aquestes actuacions estan recollides a l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalència, elaborat per FGV i que ha permès planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

Actuacions prèvies a Paiporta

La Generalitat ja va posar en servei, a finals del 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre tancar l’accés a l’estació, per la qual cosa el pas queda limitat exclusivament als viatgers i viatgeres del metro. Això redueix notablement el risc de qualsevol tipus dincidència, en restringir-se el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalència, amb un volum anual important de viatgers -906.338 el 2021 i superior al milió abans de la pandèmia-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.
Galeria d’imatges

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: