La Generalitat inicia el procediment per a la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen al Parc Sagunt

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el procediment per a la instal·lació de la gigafactoria del grup de Volkswagen al Parc Sagunt II.

Segons ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, “tal com va avançar el president Ximo Puig, el DOGV publica avui l’anunci de consulta pública de la iniciativa industrial presentada per la mercantil Power HoldCo SA, pertanyent al grup Volkswagen, per a l’obtenció de la qualificació com a projecte territorial estratègic (PTE) al municipi de Sagunt”.

Així, la consellera ha subratllat que “aquesta setmana serà històrica per a tots els valencians i valencianes”. “Volkswagen serà una realitat en sòl valencià i posarem totes les facilitats i oferirem totes les garanties perquè l’empresa pugui desenvolupar la gigafactoria de bateries a Sagunt”, ha afegit.

Davant d’això, ha continuat “agilitzem terminis i avui mateix fem públic el Projecte Territorial Estratègic de Volkswagen, és a dir, l’instrument urbanístic que accelerarà la implantació de la gigafactoria i que farà possible que l’empresa compri els terrenys a la Generalitat abans de final de any, tal com ha confirmat avui el president Puig, per iniciar les obres com més aviat millor”.

“A més, gràcies a aquest instrument urbanístic, també es facilita la implantació d’empreses d’alt valor tecnològic i innovador per consolidar la Comunitat com un pol d’atracció de talent i gran ocupació”, ha explicat la consellera.

Clúster industrial i innovador

La instal·lació de la gigafactoria de fabricació de bateries per a vehicles elèctrics a Parc Sagunt II es presenta com un primer pas per consolidar un clúster industrial i innovador dedicat a la mobilitat sostenible i el seu impacte a la renda regional arrossegarà altres activitats econòmiques complementàries i atraurà altres indústries auxiliars i de proveïdors. Així mateix, podrà servir per millorar el prestigi i la marca de la Comunitat Valenciana.

La implantació d’aquesta factoria i altres de semblants a la Unió Europea contribuiran a la descarbonització de l’economia, a abaratir els costos dels vehicles elèctrics ia reduir la dependència energètica en matèria de combustibles fòssils.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: