La Generalitat inicia el procediment d’informació pública del Pla de Mobilitat Metropolitana de l’àrea d’Alacant-Elx

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el procediment per sotmetre a informació pública el Pla de Mobilitat Metropolitana de l’Àrea d’Alacant-Elx (PMoMe).

Com ha recordat el responsable de la Conselleria, Arcadi Espanya, PMoMe Alacant-Elx “és l’instrument de referència del que es derivi les actuacions previstes per aconseguir un sistema de mobilitat sostenible de persones i mercaderies en aquesta àrea metropolitana”.

Per al conseller, “es tracta de dues realitats metropolitanes en una mateixa àrea que reuneixen una població de 750.000 habitants als vuit municipis que conformen la zona”. Així, ha afegit que “amb el PMoMe, des de la Generalitat ens hem plantejat l´objectiu d´avançar en la qualitat de vida i en la mobilitat sostenible, en definitiva, millorar la vida dels veïns i veïnes d´aquestes ciutats i de la seva àrea de influència”.

Com a primera fase dexposició pública, sha remés el pla a les administracions públiques afectades per tal que emetin els informes que considerin convenient. A més, la directora general de General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha presentat el Pla al Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana, on també s’ha analitzat el PMoMe de Castelló, que ja està en fase d’informació pública.

En aquest fòrum, la directora general ha subratllat la importància que “totes les institucions, empreses, associacions i ciutadania en general participin al debat sobre com cal desplaçar-se en aquestes àrees per aconseguir ciutats més segures, sanes i inclusives”.

Segons la directora general, “en aquests moments, la mobilitat sostenible és una part molt important de la solució davant de l´emergència climàtica i també per facilitar l´autosuficiència energètica”. Així mateix, Roser Obrer ha assenyalat que una de les aportacions més grans d’aquests plans “és introduir una lògica de funcionament global que faciliti l’intercanvi modal i optimitzi els temps de viatge”.

Igualment ha plantejat la importància de la integració tarifària, “perquè despenalitza els transbords i prioritza les necessitats dels ciutadans i ciutadanes”. En aquest sentit, destaca l’experiència dels nous títols de transport SUMA que operen a l’àrea metropolitana de València.

Amb la publicació en breu del corresponent anunci de l’obertura del període d’informació pública del PMoMe al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) s’obrirà un termini de 45 dies per presentar les al·legacions i els suggeriments que les persones interessares estimin oportunes.

El pla es podrà consultar a la pàgina web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a través del següent enllaç consultar aquí.

Un altre dels temes tractats al fòrum ha estat l’Observatori de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana que la Conselleria promourà i perfilarà en coordinació amb l’Observatori de la Mobilitat Metropolitana d’Espanya (OMM).

L’Observatori es concep com un conjunt de dades, indicadors, equips, programes i protocols de funcionament sobre l’estat de la mobilitat i les mesures aplicades a la Comunitat Valenciana. Per al seu funcionament òptim es requereix la col·laboració d’institucions i dels agents amb més protagonisme a generar, processar i projectar dades de mobilitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: