La Generalitat incorpora als trens de Metrovalencia un nou disseny més accessible i amb materials que afavoreixen un millor manteniment

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a incorporar als trens que circulen per la xarxa de Metrovalencia un nou disseny més accessible i realitzat sobre làmines de polivinil que faciliten un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç.

Aquesta actuació afecta les 62 unitats de les línies de metro, 42 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, i se suma a la renovació duta a terme el 2022 de les 44 unitats de tramvia que actualment circulen per Metrovalència i TRAM d’Alacant. El cost de la tematització de tots aquests vehicles és de 1,8 milions d’euros, IVA inclòs.

El nou disseny a les unitats de metro manté el color blanc però ha incorporat el vermell a totes les portes per afavorir-ne l’accessibilitat i al llarg del tren destaca l’aplicació de les marques de Metrovalència i la Generalitat Valenciana, ressaltant la imatge corporativa .

A València, l’aplicació del nou material es va completar amb un nou disseny realitzat per estudiopg, que es va presentar coincidint amb la posada en marxa de la Línia 10 i que destaca per la utilització del color vermell corporatiu.

A Alacant, es van instal·lar també les làmines de polivinil però mantenint el tradicional disseny dels tramvies d’Alacant, blanc i taronja amb les seves “A” característiques.

En aquest procés de substitució, que es completarà durant aquest any, es retira la pintura original, deteriorada per desgast propi dels més de 15 anys en circulació d’aquestes unitats, i s’hi aplica les peces de vinil.

Cal tenir en compte que la neteja en casos de vandalisme es realitza amb productes molt agressius que degraden de manera irreversible el recobriment de pintura, per la qual cosa cal protegir exteriorment les unitats per evitar-ne l’erosió, contemplant-se l’aplicació de làmines de vinil com la solució més idònia.

D’aquesta manera, s’aconsegueix que el manteniment sigui molt més ràpid i econòmic i, per tant, eficaç. Després de la instal·lació dels nous vinils, només s’ha de substituir la peça de la zona afectada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: