La Generalitat impulsa amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana projectes de rehabilitació integral de barris que optaran als fons Next Generation

La Generalitat Valenciana, a través de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació, està treballant amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana en l’elaboració de projectes de rehabilitació integral de barris desfavorits, per tal de presentar-los a la nova manifestació d’interès llançada per el Govern d’Espanya per optar a el pla Next Generation UE.

El director general de Coordinació de l’Acció de Govern i responsable de l’oficina, Juan Ángel Poyatos, ha assenyalat que aquesta nova línia d’actuació és una de les prioritats de l’Estratègia Valenciana de Recuperació ja que implica abordar objectius com l’accés a l’habitatge , la millora d’entorns urbans de barris desfavorits, la millora de les connexions de transport públic d’aquestes zones, així com l’aplicació de polítiques que permetin la generació d’ocupació en aquests barris.

Està manifestació d’interès està dirigida directament a les corporacions locals però, com és habitual, la Generalitat Valenciana, a través de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació, exerceix una funció de dinamització i d’assessorament per aconseguir que els ajuntaments presentin projectes ajustats als requeriments, tant de el Govern d’Espanya com de la Unió Europea, i per tant tinguin les millors opcions per obtenir el finançament.

Segons ha explicat Poyatos, “en les últimes setmanes, al costat de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Direcció General d’Administració Local, hem mantingut reunions amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a informar-los de com han d’elaborar les propostes, així com per coordinar accions conjuntes que permetin maximitzar la capacitat dels pobles i ciutats valencians d’accedir a fons europeus “.

Segons el responsable de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de recuperació “la participació dels ajuntaments en els fons europeus és fonamental ja que són la baula més proper als ciutadans i la Generalitat exerceix aquesta tasca de suport i dinamització perquè ningú es quedi enrere “.

200 projectes valencians presentats

La Comunitat Valenciana és una de les autonomies que està mostrant un major dinamisme en el procés d’elaboració i presentació de projectes a les manifestacions d’interès convocades pel Govern i que es traduiran en els propers mesos en les convocatòries oficials per optar als fons Next generation UE, d’ajuda a la recuperació de la Comissió Europea.

Fins a la data tant la Generalitat com empreses privades valencianes han presentat 200 projectes a les 12 manifestacions d’interès llançades pel Govern d’Espanya per un import de 12.000 milions d’euros. En concret, es tracta de projectes vinculats a l’hidrogen verd i la transició energètica, a el desenvolupament i digitalització de la indústria, a la lluita contra la despoblació, a l’economia circular, a la mobilitat sostenible o la conservació d’aiguamolls i espais naturals, entre altres.

“Es tracta d’un procés que està obert i, de fet, en l’actualitat, a més dels projectes destinats a la rehabilitació integral de barris, també estem treballant en altres dues manifestacions d’interès que estan obertes: una sobre projectes de ciberseguretat i una altra sobre iniciatives vinculades a la intel·ligència artificial “, ha assenyalat Poyatos.

El director general de Coordinació de l’Acció de Govern també ha destacat la importància de l’aprovació per part de Consell, aquest passat divendres, de el decret de agilització dels procediments administratius per als projectes que obtinguin finançament de la Unió Europea.

“És fonamental que la ingent quantitat de fons que rebrem per transformar la nostra economia, reforçar el nostre escut social, avançar cap a un escenari sostenible i garantir, en definitiva, el futur de la Comunitat Valenciana, es gestionin de manera àgil ja que serà la manera de superar la crisi generada per la pandèmia. a el mateix temps contribuiran a millorar el nostre teixit productiu, crear ocupació, avançar cap a una societat sostenible mediambientalment i eliminar les desigualtats socials que pot generar una situació com la que estem vivint “, ha conclòs Poyatos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: