La Generalitat i les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx creen una càtedra d’Economia Blau

El ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni entre la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball i les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx destinat a facilitar la posada en marxa d’una càtedra interunivesitaria d’Economia Blava, és a dir, la relacionada amb els sectors nàutic i marítim.

L’objectiu és que, a través de l’esmentada càtedra, es realitzin activitats formatives, de difusió i d’investigació relacionades amb l’activitat del sector marítim recreatiu i professional de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball considera d’especial interès la posada en marxa de projectes destinats al foment dels principis vinculats amb l’Economia blau.

Per això, un dels principals objectius d’aquesta càtedra és l’elaboració d’un corpus de coneixement que posteriorment pugui ser incorporat a les assignatures relacionades amb l’economia, a través de totes les eines pròpies de la investigació, generació i difusió del coneixement teòric així com la seva aplicació pràctica.

L’import del conveni, que puja a 30.000 euros amb càrrec a l’exercici 2018, es destinarà a finançar les despeses derivades de la realització d’activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió permanent de l’Economia blau.

Les línies principals de treball se centraran en els següents àmbits: recopilació, organització i difusió del coneixement, així com de les persones expertes com a referents; foment de la investigació per a l’ampliació d’aquest coneixement a través de la investigació i la seva publicació i divulgació; aplicació pràctica, generant eines de sistematització i metodologies que sustentin l’aplicació de les teories en l’avaluació i anàlisi.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: