La Generalitat i la Diputació d’Alacant crearan una comissió mixta per abordar assumptes d’interès comú

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència al Palau de la Generalitat al president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, una reunió en la qual s’ha acordat la creació d’una comissió mixta per abordar assumptes d’interès comú per a ambdues institucions.

Aquesta comissió, que tindrà caràcter permanent, serà un fòrum en el qual les dues institucions podran treballar en aspectes que competeixin a ambdues. La comissió mixta tindrà un caràcter transversal, ja que abordarà les línies de treball de les diferents conselleries.

Durant la trobada, el president de la Generalitat ha traslladat a Mazón que impulsarà una iniciativa legislativa que permeti atorgar-li rang de llei al Fons de Cooperació Municipal, per tal de consolidar aquest mecanisme de finançament de l’administració local per a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i garantir la concessió amb criteris objectius.

La iniciativa legislativa de regular la participació de l’administració autonòmica i de la provincial per a millor el finançament dels ajuntaments. El president de la Generalitat ha avançat al titular de la diputació alacantina que li traslladarà el contingut de la norma abans d’iniciar la seva tramitació.

La reunió celebrada aquest dimarts entre el president i Mazón s’emmarca en la ronda de contactes que el cap del Consell manté aquests dies amb els dirigents de les tres corporacions provincials.

Aquest dilluns, Puig va rebre al Palau el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, mentre que aquest dimecres es reunirà amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: