La Generalitat i els hotelers valoren les ajudes a hotels de l’Imserso de 2022

El director general de Turisme, Herick Campos, ha mantingut una reunió amb el president de cadena hotelera Port Hotels i diversos representants d’hotels de Benidorm que participen en el Programa de turisme social de l’Imserso.

Herick Campos ha destacat que les ajudes impulsades per la Generalitat a les empreses que van participar en el Programa Imserso 2022 “van ser un èxit”, i hi ha afegit que van permetre “mantindre 3.000 llocs de treball directes i continuar implicant els hotels en la desestacionalització”.

A més, el director general ha recordat que un total de 51 establiments hotelers de la Comunitat Valenciana han sigut beneficiats amb les ajudes directes que la Generalitat, a través de Turisme, ha concedit gràcies al Programa de turisme de l’Imserso 2022, que “va permetre oferir una ajuda de 6,70 cèntims per habitació doble posada a la disposició del programa”.

Campos ha agraït a l’associació empresarial Hosbec “l’acord conjunt assolit amb el president de la Generalitat per a la posada en marxa de les ajudes de 2022”, i ha destacat la tasca que va exercir Toni Mayor, “llavors president d’Hosbec”.

A més, ha destacat la importància d’aquestes ajudes, ja que “estaven en perill molts llocs de treball”, i ha explicat que el Programa Imserso “partia d’uns preus definits abans de la guerra d’Ucraïna que ja no reflectien els costos de prestació de servei”. A més, hi ha afegit que “amb l’increment tant de preus energètics com de matèries primeres, es feia quasi impossible”.

Pel que fa al pròxim programa Imserso, el director general ha explicat que “en aquests moments estem analitzant els plecs del programa que vam rebre anit”, i hi ha afegit que “ens hem compromés a estudiar la situació plantejada i abordar una possible ajuda per a 2023, on ja hi ha una consignació pressupostària, ja que també va ser part de la proposta realitzada pel president de la Generalitat a Hosbec quan es van acordar les ajudes de 2022, tot i que requereix també revisar el Marc Temporal Nacional que permet les ajudes d’Estat a empreses en el marc dels efectes de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia”.

Herick Campos ha assenyalat que “si bé encara és prompte, perquè acabem de rebre els plecs i els hem d’estudiar, el punt de partida ja s’ha iniciat malament”, perquè, a judici seu, “s’hauria d’haver treballat un estudi previ de costos i de prestació del servei”.

Finalment, el director general de Turisme ha remarcat que “la Comunitat Valenciana som la principal destinació triada pels usuaris de l’Imserso”, per la qual cosa hi ha afegit que aquesta és una “reivindicació socioeconòmica, però també és una reivindicació perquè els usuaris puguen continuar disposant de la seua principal destinació vacacional”.

Per la seua banda, el president de la cadena hotelera Port Hotels, Toni Mayor, ha agraït les ajudes impulsades per la Generalitat, que, segons ha qualificat, “han sigut un estímul” i han possibilitat “que tota la planta hotelera haja obert a la Comunitat, i ha sigut un èxit econòmic i social”.

A més, ha assenyalat que aquestes ajudes impulsades per la Generalitat “van ser una idea molt creativa i que alguns l’han imitada en altres autonomies”, per la qual cosa ha agraït al Consell “la sensibilitat que ha tingut de donar suport socioeconòmic per al turisme a l’hivern i contribuir a desestacionalitzar”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: