La Generalitat i el Govern d’Aragó estudien línies de cooperació a l’ordenació del territori i paisatge

La Generalitat i el Govern d’Aragó estan estudiant línies de cooperació en matèria d’ordenació del territori i paisatge, tal com han abordat a la jornada de treball mantinguda per una delegació de les dues comunitats per a la posada en comú de les polítiques desenvolupades en aquesta matèria.

A la reunió, que s’ha celebrat a Forcall, hi han assistit la directora general de Política Territorial i Paisatge de la Generalitat, Rosa Pardo; el director general dOrdenació del Territori del Govern dAragó, José Manuel Salvador; el director de l’Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro; i el director de l’Institut Geogràfic d’Aragó, Fernando López.

A la trobada s’ha posat de manifest la importància de disposar d’eines cartogràfiques i informació geogràfica que ajudin a prendre decisions de l’administració i la ciutadania, així com d’enfortir el potencial de la planificació com a clau en la consecució d’un territori ordenat i equilibrat.

També s’ha ressaltat la importància d’establir canals de col·laboració entre diferents departaments i administracions per aconseguir la dada única en la informació geogràfica, generant fiabilitat, transparència i eficàcia en la difusió i la interoperabilitat d’aquests.

Fortalesa de la cooperació i col·laboració mútua

La trobada ha permès comparar la desigual informació cartogràfica en matèria de paisatge, així com l’abast legislatiu diferent de la normativa aplicable en cadascun dels seus territoris.

Així, des d’Aragó ja estan completats els 33 mapes del paisatge de les 33 comarques administratives i s’està elaborant la Directriu del Paisatge per desenvolupar una normativa vinculada. Per la seva banda, la Generalitat està completant el mapa amb estudis paisatgístics inclosos als diferents projectes urbanístics que es tramiten a nivell municipal i territorial.

Ambdues institucions coincideixen en aquesta oportunitat per als seus territoris d’enfortir-se des de la cooperació i la col·laboració mútua que aportarà fiabilitat, transparència i eficàcia en la difusió i la interoperabilitat.

Aquesta jornada de treball també ha comptat amb la col·laboració de l’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, i de l’alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: