La Generalitat i Correus acorden la compravenda del Palau de Comunicacions de València i col·laborar per apropar els serveis públics a les zones en risc de despoblació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, Juan Manuel Serrano, han acordat aquest dijous la compravenda del Palau de Comunicacions de València i han signat un protocol general de col·laboració entre la Generalitat i la empresa pública per desenvolupar activitats conjuntes que permetin apropar els serveis públics a les zones en risc de despoblació.

Respecte de l’acord per adquirir l’edifici Correus de València, per un import total de 23,9 milions d’euros, el cap del Consell ha assegurat que “culmina la feina desenvolupada en els darrers mesos per rendibilitzar al màxim els edificis que formen part del patrimoni valencià”.

A més, el president ha assegurat que aquesta compra se suma a les ja efectuades per la Generalitat d’altres edificis de Correus a Castelló i Elx, i ha recordat que actualment se segueix treballant per adquirir també el situat a Alacant.

D’altra banda, Ximo Puig s’ha referit al protocol de col·laboració signat entre la Generalitat i Correos que permetrà “aprofitar la capil·laritat” de correus a través de la seva xarxa d’oficines per “facilitar l’activitat econòmica i generar el màxim d’oportunitats” a les zones rurals i en risc de despoblació.

Segons ha explicat, l’acord permetrà ampliar la xarxa de caixers automàtics que està creant la Generalitat amb la incorporació de 141 nous caixers vinculats a correus per “superar l’exclusió financera dels pobles de la Comunitat Valenciana”, ha manifestat.

Capacitat tecnològica i logística al servei de la ciutadania

Així mateix, l’acord de col·laboració té com a objectiu aprofitar la capacitat tecnològica, logística i de distribució de Correus i posar-la al servei de la ciutadania, especialment a les zones més despoblades de la Comunitat Valenciana, per facilitar l’accés a tràmits administratius o gestions comercials.

D’aquesta manera, es contribuirà a apropar l’administració autonòmica a la ciutadania, així com a crear oportunitats d’ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones de les zones rurals de la Comunitat Valenciana.

En concret, l’acord permetrà aprofitar la xarxa de Correus a la Comunitat Valenciana, actualment conformada per 31 oficines i 360 serveis rurals, perquè les persones usuàries puguin fer gestions sense necessitat de desplaçar-se fins a una oficina, com rebre o enviar documentació a l’Administració , tramitar compres on-line, així com fer operacions bancàries.

Es tracta d’aprofitar així els serveis que ja ofereix l’empresa pública com Correos Cash, que facilita la realització d’operacions bancàries bàsiques en entorns sense sucursals financeres properes; la plataforma de comerç electrònic Correos Market; o la connexió a l’Oficina de Registre Virtual d’Entitats, que permet enviar documents digitalitzats als registres de les entitats adherides, convertint-se en el nexe d’unió entre la ciutadania i l’administració.

El protocol general de col·laboració entre la Generalitat i Correus serà concretat a través de la formalització de futurs convenis, acords o contractes específics per al desenvolupament de les accions que contribueixin a les finalitats esmentades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: