La Generalitat ha injectat més d’11,6 milions d’euros del Pla Resistir Plus a la comarca de la Marina Alta

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que el Consell “ha injectat més d’11,6 milions d’euros del Pla Resistir Plus a la Marina Alta per atendre les particularitats del teixit productiu, ajudar les empreses i autònoms de la comarca a superar les dificultats a què s’han enfrontat per la COVID-19 i facilitar el millor escenari possible per abordar la recuperació”.

A més, ha apuntat Soler “els fons europeus Next Generation han de ser també ara una oportunitat per a l’impuls de la sostenibilitat econòmica de la comarca”, que s’ha mostrat convençut que la Marina Alta “aprofitarà aquesta oportunitat històrica per fer front al repte de la transició sostenible, atenent les particularitats de la seva activitat econòmica perquè la seva capacitat de resiliència la capaciten per afrontar amb èxit la recuperació”.

El responsable d’Hisenda ha explicat durant la clausura del fòrum de debat ‘Compartir Marina Alta’, organitzat pel Rotary Club de Xàbia, que la Marina Alta “aconseguirà la recuperació des de l’estratègia turística però també amb el desplegament d’activitat empresarial innovadora”. Per això, juntament amb una diversificació de la seva oferta turística, “des de la Generalitat també els ajudarem a apostar també per la diversificació econòmica de la mà de la indústria.

“Per aquest motiu, -ha apuntat Soler-, la Generalitat va assumir el gran repte de dotar la comarca del sistema d’infraestructures que mereix la Marina Alta” Soler ha citat com a exemple les actuacions que FGV va completar el mes d’agost passat per a la tramviarització de diverses zones “que, en coordinació amb l’Ajuntament de Dénia, ha permès condicionar dues noves parades al llarg del traçat tramviari”.

Així mateix, el conseller ha subratllat que la Generalitat finalitzarà aquest any “les actuacions necessàries perquè la línia 9 del TRAM d’Alacant arribi a Dénia. Un projecte que tornarà a connectar la capital de la Marina Alta amb Benidorm i Alacant. Es tracta d’un compromís assentat sobre la base de projectes reals que s’adapten a la realitat socioeconòmica de la comarca”.

El Conseller d’Hisenda també ha fet una crida a administracions, empreses i ciutadania perquè “és el moment de treballar units perquè les futures generacions continuïn trobant a la Marina Alta, aquest enclavament privilegiat que obre un ventall d’oportunitats a un model econòmic sostenible i resilient per a tota la ciutadania”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: