La Generalitat ha finalitzat les obres de remodelació i millora d’accessibilitat de les andanes de 14 estacions del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha finalitzat les obres de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) i part de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) del TRAM d’Alacant.

Aquests treballs, que en conjunt han suposat una inversió superior a 14 milions d’euros, IVA inclòs, permetran a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) condicionar les andanes actuals per a l’accés dels viatgers als nous trens duals de pis baix. Aquesta inversió afectarà 14 estacions i baixadors de les línies 1 i 9.

Aquestes actuacions, igual que la resta que s’executen a la Línia 9 del TRAM d’Alacant, són susceptibles de ser incloses al Fons REACT-EU (Next Generation) de la Unió Europea.

Les feines previstes s’han dividit en dos lots. El primer fa referència al desmantellament de Disco Benidorm, l’ampliació i la millora d’accessibilitat d’andanes al baixador d’Hospital Vila i les actuacions de renovació i millora a l’estació de Benidorm.

A Benidorm s’hi ha inclòs com a part d’aquest projecte la renovació de la platja de vies, la construcció de noves instal·lacions ferroviàries i un dipòsit per al material mòbil.

Al segon lot, el rebaix i adequació d’andanes s’ha efectuat a Camí Coves, Alfàs del Pi, L’Albir, Altea, Gargans, Cap Negret i Olla Altea. A més s’han dut a terme les obres de millora accessibilitat a Teulada, Gata de Gorgos i Dénia i l’ampliació i millora accessibilitat del baixador de Cala Piteres, al Campello.

Com a part d’aquestes obres s’ha habilitat a les estacions i parades de Línia 9 una andana provisional amb una tarima desmuntable, adaptada a l’alçada de les unitats dièsel que circulen per la Línia 9, per facilitar l’accés de les persones usuàries, fins a la posada en servei de les noves unitats duals.

Paral·lelament a aquests treballs s’han condicionat els aparcaments situats al costat de les estacions d’Altea i l’Alfàs del Pi. Alhora s’han construït nous aparcaments al costat de les parades de l’Albir i Olla d’Altea.

Arribada del tren a Dénia

Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV, a la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantenir i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

Com a part del Pla de Modernització de la Línia 9 està previst que la llegada dels primers trens duals a Dénia es produeixi a principis de 2023, aprofitant la finalització de les obres de renovació de via entre Teulada i Dénia, així com els treballs de tramviarització realitzats en aquest municipi.

Per fer possible el servei, circularien trens entre Benidorm fins a Teulada i des d’aquí s’hauria de fer un transbordament als nous trens duals electro dièsel, per acabar el recorregut i arribar a Dénia. El transbord esmentat és imprescindible per accedir a Dénia, per on no podrien circular els actuals trens dièsel a causa de motius tècnics i d’accessibilitat.

En els darrers anys, la Generalitat ha invertit un total de 150 milions d’euros a la província d’Alacant per renovar i modernitzar la Línia 9, i progressivament s’ha anat recuperant la circulació ferroviària en diferents trams. Primer es va poder començar a circular fins a Benissa i Teulada i els propers mesos es podrà circular també fins a Gata de Gorgos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: