La Generalitat ha distribuït més de 200.000 abonaments de transport gratuïts per a joves des del seu llançament el 9 d’octubre passat

La Generalitat ha distribuït en un mes més de 200.000 abonaments de transport gratuït per a joves de fins a 30 anys des del llançament el 9 d’octubre passat.

Aquest títol estarà en vigor fins al proper 15 de gener de 2023 i permet viatjar a Metrobús, Metrovalència, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans, els ajuntaments dels quals se sumin a la mesura.

Dels 204.524 Abonaments Temporals Joves Gratuïts, 165.000 han estat distribuïts per Metrovalència, 12.524 per TRAM de Castelló i 27.000 des de TRAM d’Alacant.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat, en complir-se un mes des del llançament dʻaquest abonament, la “molt bona acollida” de la iniciativa per part dels joves de la Comunitat i ha agraït “el esforç tècnic i humà realitzat per les entitats implicades per arribar al màxim nombre possible de persones”.

Els abonaments ja distribuïts han permès fer més d’1,5 milions de desplaçaments. Segons les estimacions fetes per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), els usuaris de fins a 30 anys que viatgen de manera gratuïta ja suposen més d’un 32% dels desplaçaments. Alhora, gràcies a aquest nou abonament, s’ha aconseguit incrementar l’ús dels serveis de transport un 5%.

“Aquesta iniciativa, a la qual encara es poden anar sumant més joves, té com a finalitat ajudar una part de la població que depèn molt del transport públic al seu dia a dia, per la qual cosa permet reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies ”, ha assenyalat Torró.

“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques dʻestalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 30% que es prolongarà durant l’any 2023, mesures que ens converteixen en el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa a tota la població”, ha assenyalat la consellera.

Distribució d’adobs

Per fer front a la demanda d’aquests títols, FGV ha reforçat la dotació de personal a les seves estacions per agilitzar la distribució dels nous abonaments que, en el cas de València, també serveixen per a altres serveis de transport com EMT i Metrobús. El lliurament s’està fent de manera àgil, gràcies també al sistema de cita prèvia disponible per a tots els usuaris.

Per facilitar la recollida de l’Abonament Jove, per part de FGV, s’han habilitat diferents estacions a Metrovalencia i TRAM d’Alacant. A València, de dilluns a divendres, estan oberts els punts següents: Centre d’Atenció del Client (CAC) de Benimaclet; Albereda; Àngel Guimerà (sortida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats-Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Moncada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l’Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, sortida a l’institut I.E.S. Lluís Vives). I cada dia de dilluns a diumenge a l’Espai del Client d’Alacant.

A Alacant, de dilluns a divendres, també es poden recollir aquests abonaments al Punt del Client de Estels; El Campello; Dénia; Mercat; Benidorm i Gata de Gorgos. TRAM de Castelló distribueix aquests abonaments des de la seva oficina situada al carrer Carcagente, 1 de la ciutat de Castelló.

Les webs de Metrovalència i de TRAM d’Alacant ofereixen un accés exclusiu per a la sol·licitud de cita prèvia amb un model similar al seguit en l’obtenció del Bo Viatge de la Generalitat, pel qual s’obté torn per a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar la cita prèvia que posteriorment permetrà establir la data per concretar la recollida de l’abonament a l’estació seleccionada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: