La Generalitat ha aconseguit reduir en un 8% el frau del metro a Paiporta amb el nou control d’accés automàtic de persones viatgeres

La posada en servei al desembre de 2018 per part de la Generalitat del nou control d’accés automàtic de viatgers i viatgeres i línia de validació a l’estació de Paiporta de Metrovalencia (línies 1, 2 i 7) ha aconseguit reduir en un 8% el frau del metro a tan sols sis mesos, de gener a juny de 2019.

Aquesta circumstància significa que prop de 50.000 persones usuàries més, 48.618 en concret, han transitat de manera legal per les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per aquest municipi de l’àrea metropolitana de València.

Comparats els primers semestres de 2018 i 2019 pel que fa a viatgers, l’any passat es van desplaçar per l’estació de metro de Paiporta 601.946 usuaris i usuàries, mentre que en el mateix període d’enguany han fet el mateix 661.098, fet que suposa 59.152 persones passatgeres més, un 9,82%.

Atès que la xarxa de Metrovalencia ha augmentat els clients en el seu conjunt en un 1,75% de gener a juny, es pot atribuir a les mesures de frau, en el cas de Paiporta, la resta de percentatge d’increment fins al citat 9, 82%, el resultant 8,07%.

Actuacions a Paiporta

L’actuació a Paiporta ha consistit en la tanca de l’accés a l’estació, de manera que, d’aquesta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers i viatgeres del metro, de manera que, a més de reduir el frau, es redueix el risc de qualsevol tipus d’incidència, a l’restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.

La tanca de l’estació conté la instal·lació d’un control d’accessos (quatre a l’edifici i dues més en l’accés a l’andana contrari -direcció Picanya-, amb la característica que són portes grans giratoris antivandàlics), així com intèrfons (tres més per complementar el ja existent) i càmeres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat a l’edifici i dues més en els nous portes grans giratoris), la qual cosa també redunda en la disminució del frau.

A més, s’ha condicionat una marquesina al costat de Picanya i una altra a l’andana de l’edifici principal, alhora que s’ha tancat l’accés, envoltant dit immoble i l’andana contrari, amb la seva prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplacen ara els transeünts. El citat pas inferior permet franquejar la línia ferroviària sota les vies i facilita la via d’accés, tant al cementiri de Paiporta, com a un ecoparc de reciclatge.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers i viatgeres -en 2018 va registrar 1.138.971 persones usuàries, la dinovena d’una xarxa de 138 estacions- , a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: