La Generalitat facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

El servei de metro de la Generalitat s’erigeix durant la celebració de les Falles en el transport idoni, no sols per moure’s per la ciutat de València, sinó per desplaçar-se des de les diferents poblacions de l’àrea metropolitana fins al cor de les festes, el centre urbà , lloc pràcticament inaccessible per al trànsit rodat, atès que en aquestes dates hi ha 500 carrers tallats al pas de tot tipus de vehicles.

A més d’aquesta realitat, es dóna la circumstància dels temps competitius que Metrovalencia ofereix als seus clients, ja que les deu poblacions principals de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minuts amb el centre de València.

D’aquesta manera, l’estació de Xàtiva, la primera al rànquing de persones usuàries, tant a Falles com a la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la de Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

De la mateixa manera, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers i viatgeres durant les Falles, comunica en 19 minuts amb Torrent Avinguda, 17 amb Paterna, 15 amb Godella, 13 amb Picanya , 12 amb la Burjassot i 11 minuts amb la de Paiporta.

Cal assenyalar que FGV connecta amb la seva xarxa 35 municipis metropolitans amb València i que el percentatge de desplaçaments que tenen l’origen i/o la destinació en algunes d’aquestes poblacions és del 34,1%, més d’un de cada tres, cosa que el passat any va significar 21.654.186 viatgers i viatgeres.

Falles de categoria Especial

La xarxa de Metrovalència, composta per 161 quilòmetres de longitud, 146 estacions i parades, sis línies de metro i quatre de tramvia, apropa a la ciutadania i visitants a les Falles de categoria Especial, així com a la municipal situada a la Plaça de l’Ajuntament .

D’aquesta manera, es pot desplaçar fins a la falla del Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal des de l’estació de Plaça Espanya; a la falla de la Plaça del Pilar des d’Àngel Guimerà; a la falla Monaster de Poblet-Aparicio Albiñana (L’Antiga) des de Campanar; ia la falla Na Jordana des de l’estació del metro de Túria o la parada del tramvia de Pont de Fusta.

Si la destinació són les falles Cuba-Literat Azorín o Sueca-Literat Azorín, l’estació més propera és Bailén, mentre que si es dirigeix cap al Regne de València-Duc de Calàbria o Almirall Cadarso-Comte Altea, la millor opció és l’estació de Russafa de la nova Línia 10. Per completar el recorregut per les nou falles de categoria Especial, la d’Exposició-Micer Mascó és fàcilment visitable des de l’estació d’Albereda.

Per últim, per contemplar la falla municipal de la Plaça de l’Ajuntament, fora de concurs, i les mascletades que es disparen cada dia a les 14 hores, les estacions més properes són Xàtiva, Colom, Plaça Espanya, Àngel Guimerà i Bailén.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: